Asieldier van de week bij De Wissel | Serafina

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Serafina, een dove maar wel mooie en lieve poes.

Serafina is een beauty om te zien en ze hoort het dus totaal niet als we lief tegen haar praten. Gelukkig reageert ze wel op de aandacht als we haar aaien. Ze is van origine een buitenlands poesje, dat door circusmensen werd meegenomen. Helaas ging het niet goed in de grote populatie van aanwezige katten. Daarna is ze herplaatst als binnenpoes, maar ze wil toch naar buiten toe, want ze werd ongelukkig van het opgesloten zitten. Nu adviseren wij normaliter dove katten beter te huisvesten als binnenkatten, maar als dat niet bij aard van beestje past, moet er naar andere oplossingen gekeken worden. Voor Serafina betekent dit of een goed afgezette tuin of landelijk wonen, zodat ze geen verkeersslachtoffer gaat worden. 

We plaatsen haar niet bij kleine kinderen, ze kan namelijk ook pittig zijn met spelen en dan (per ongeluk) happen of je been of hand grijpen. Ook bij andere katten wonen kan goed gaan of juist niet. Als Serafina slaapt moet een andere kat haar niet storen, hier schrikt ze namelijk van. Maar juist het ruige spel zou beter te reguleren zijn als een andere kat haar grenzen leert, die wij als mens zijnde niet kunnen overbrengen. Ons advies is: bij spelen met de hand, deze niet terug trekken en een ander speelgoedje aanbieden, een balletje, muisje of verenstokje weggooien.

Ook zal Serafina waarschijnlijk blij worden van voedselverrijking. Van nature zijn katten prooijagers en nu serveren we kant en klaar een bakje met brokjes voor ze. Als dit voer bijvoorbeeld verstopt wordt en de kat moet zoeken en meer nadenken is ze langer bezig met haar eten en zijn katten meer tevreden. De achterliggende gedachte van voedselverrijking is dat de kat meer zijn natuurlijke gedrag kan nadoen.

Mocht u interesse hebben in Serafina of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.