Kerkhof vervolgt trainersloopbaan bij LVV Friesland

LEEUWARDEN - Wiebren Kerkhof is aangesteld als de nieuwe trainer van de eerste selectie van LVV Friesland voor het seizoen 2019/2020. Hij volgt Steffen Hansma op.

Wiebren begon zijn carrière als trainer van het tweede elftal van Rood Geel. Na de fusie in 2013 van VV Rood Geel en VV Leeuwarden (SC Leovardia, red.) verkaste hij naar Oosterlittens, waar hij drie seizoenen als hoofdtrainer verbleef. Met Oosterlittens promoveerde hij via de nacompetitie naar de derde klasse. Het daaropvolgende jaar speelde hij met Oosterlittens onder andere tegen LVV Friesland, maar kon hij de ploeg niet behoeden van degradatie. Hoewel hij nog een extra jaar kon blijven, vond Wiebren dat het tijd werd voor een nieuwe stap. Dit werd Birdaard, dat uitkwam in de vierde klasse. Werkend met een smalle kern presteerde hij naar behoren door Birdaard tweemaal in de middenmoot te laten finishen. Dit jaar maakt hij een buitengewoon goed jaar door en pakte hij de eerste periode.

Tobias Sandner, lid spelersraad en technische commissie, over de aanstelling: ,,Wiebren is ondanks zijn leeftijd relatief net begonnen in het trainersvak. Hij heeft de juiste mix van ervaring en ambitie om trainer van LVV Friesland te zijn. Wiebren is een oprechte man, die veel waarde hecht aan het nakomen van afspraken en duidelijkheid, maar kan ook zorgen voor een prettige sfeer in het team. Prestaties en gezelligheid moeten samengaan bij LVV Friesland en wat dat betreft past Wiebren perfect in dat plaatje.’’