Podium Asteriks heeft nieuw onderkomen

LEEUWARDEN - Podium Asteriks heeft voor hun programma vier locaties in Leeuwarden gestrikt. Bezoekers zijn welkom in Zalen Schaaf, Tryater, De Koperen Tuin en het Neushoorn Café.

Koen Haringa, baas van Podium Asteriks, is uiteraard blij met de nieuwe locaties: ,,Na de sluiting in de Blokhuispoort zijn wij een druk traject in gegaan waarin wij met veel mensen hebben gesproken. Wij willen tot en met de zomer gaan exporteren op verschillende locaties in de stad. Er zijn nu vier bekend, maar er komen dit jaar nog meer bij. In 2020 willen wij starten met een nieuwe versie van Asteriks."

De nieuwe versie wordt tijdens de experimenten ontwikkeld. ,,Het is afwachten wat het gaat worden, Maar muzikaal talent of talent achter de schermen moet meer aan het licht komen. Vanuit de gesprekken is veel feedback naar voren gekomen waar wij nu mee aan de slag willen gaan. Vooral kwam naar voren dat mensen in Leeuwarden Podium Asteriks kennen. Die naamsbekendheid moeten wij natuurlijk behouden", zo vervolgt Haringa.

Wethouder Sjoerd Feitsma is eveneens verheugd met de doorstart van Asteriks: ,,Goed dat Asteriks wil zoeken naar meer manieren om zichtbaar te worden in de stad. Zij hebben totaal op eigen kracht locaties weten te vinden. Het poppodium is hartstikke belangrijk voor de stad. Zij programmeren op een andere manier door te kijken naar welke wensen er zijn in Leeuwarden."

Het poppodium besloot vorig jaar om te vertrekken uit de voormalige gevangenis. De kosten liepen te hoog op en de functie van een broedplaats voor talent verdween. Met de nieuwe insteek wil Haringa daar weer een positieve draai aan geven.