Met pake en beppe naar Middeleeuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Het is in Friesland - in de voorjaarsvakantie - weer tijd voor 'Help Pake & Beppe De Vakantie Door', de jaarlijks terugkerende week met tal van leuke, creatieve en leerzame activiteiten voor jong en oud.

Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang 'op vertoon' van hun pake, beppe of een andere volwassene.

Natuurlijk doet ook Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) weer mee.  Er is van alles te beleven over middeleeuws Leeuwarden, de tijd van jonkvrouwen, ridders, kastelen en draken. Van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 februari is er elke dag een doorlopend programma van 11.00 tot 17.00 uur, waarbij genoeg te kiezen valt. Ridderschilden maken, draken knutselen, voorletters of kroontjes versieren, glas-in-lood ramen ontwerpen, sok/trui/sjaal/onderbroeken leren breien, de Middeleeuwen Quiz, middeleeuwse producten ruiken/proeven/voelen én de theatershow 'Cammingha Zoekt Talent', met een wedstrijdje kruisboogschieten.

Speciaal voor pakes en beppes en hun kleinkinderen komt zelfs de Oldehove tijdelijk uit de winterslaap. Beklim hét middeleeuwse symbool van Leeuwarden, geniet van het uitzicht, ontdek waarom de Oldehove zo scheef staat en wie de heilige Sint Vitus is. De Oldehove is van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 februari alleen ’s middags geopend van 13.30 tot 16.00 uur. De lift is helaas niet beschikbaar.