Slachtofferhulp Friesland centraal gevestigd in Leeuwarden

LEEUWARDEN - Burgemeester Ferd Crone opent op dinsdag 26 februari om 15.30 uur het nieuwe onderkomen van Slachtofferhulp Nederland aan de Tesselschadestraat 29 te Leeuwarden.

Slachtofferhulp Nederland was voorheen gevestigd in de politiebureaus van Drachten, Heerenveen en Leeuwarden en aan het Fonteinland in Leeuwarden. De vier teams Algemene Dienstverlening en Juridische Dienstverlening zijn vanaf begin dit jaar samengevoegd en hebben een nieuw onderkomen betrokken aan de Tesselschadestraat 29 te Leeuwarden. Naast burgemeester Crone zullen vertegenwoordigers van diverse ketenpartners, medewerkers en andere genodigden de openingshandeling bijwonen.

Slachtofferhulp Nederland ondersteunt slachtoffers van verkeersongevallen, misdrijven, rampen en calamiteiten. De juridische dienstverlening biedt ondersteuning in alle fases van het strafproces waaronder het invullen van de formulieren, het opstellen van een slachtofferverklaring en begeleiding bij de rechtszitting. Bij de algemene dienstverlening worden slachtoffers geholpen met praktische zaken als verzekeringen, aangiftes, aanvragen voor schadevergoedingen en emotionele ondersteuning bij het verwerken van de gebeurtenis. Bij calamiteiten worden medewerkers van Slachtofferhulp ingezet als Medewerker Psychsociaal Ondersteuner (MPO’er). 

Meer informatie over Slachtofferhulp Nederland: www.slachtofferhulp.nl