Concert Goedhout Ensemble in Dorpskerk Huizum

LEEUWARDEN - Het Goedhout Ensemble verzorgt, in samenwerking met violiste Josine Camminga, in de serie 'Muziek+' van Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, op vrijdag 15 februari van 17.00 tot 18.00 uur een concert.

Het ensemble bestaat uit achttien blokfluitisten en een cellist. Stella Boggia - van Maris is de dirigent. Onder haar inspirerende leiding worden sinds 2010 gevarieerde programma's gespeeld, vaak op basis van een thema of een bepaald uitgangspunt. Voor dit concert is dat 'Het ervaren van de grote  diversiteit aan klankkleuren van de blokfluit'.

De blokfluit is een van de oudste instrumenten en ontwikkelde zich tot een instrument dat zich door zijn veelzijdigheid naadloos voegde in alle muziekstijlen en periodes.

U wordt meegenomen op een muzikale reis in beeld en muziek door de eeuwen heen: van middeleeuwse koormuziek tot aan een eigentijdse impressie van het Noordelijke Friese landschap. In deze reis richten ze zich vooral op het laten ervaren van de unieke diversiteit en combinaties van de klankkleuren van de blokfluiten, waarbij de ondersteuning van de cello en het vioolspel van Josine Camminga die klankkleuren versterken.Tijdens het concert presenteren zij hun instrumenten: de hele blokfluitfamilie van de piepkleine sopranino tot de manshoge contrabassen.

Het ensemble wil een podium bieden voor jong talent, zoals hun gast, de veertienjarige violiste Josine Camminga. Zij zal ook een aantal solostukken spelen, op de piano begeleid door Stella Boggia - van Maris.

De concerten in de serie 'Muziek+' zijn gratis toegankelijk, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd, dan kunt u een mooie plek uitzoeken.