Kinderconcert Soli Brass in Theater de Bres

LEEUWARDEN - Het Kinderconcert van Brassband Soli Brass uit Leeuwarden, sinds een aantal jaren een vaste prik in de voorjaarsvakantie, staat binnenkort weer op het programma.

Tijdens dit concert hoeven kinderen niet stil te zitten en te luisteren, maar ze worden meegenomen in het verhaal dat er verteld wordt tijdens het concert, en ze moeten ook meehelpen om alles tot een goed einde te brengen. Het doel van het concert is, op een interactieve manier, kinderen kennis te laten maken met brassbandmuziek op topniveau.

Het concert wordt gemaakt met de brassbandmuziek als basis, hieromheen wordt een verhaal speciaal voor kinderen bedacht. Het idee komt van Amber Dragtsma, die drie jaar gelden het eerste kinderconcert gebruikte als afstudeerproductie van de opleiding Docent Muziek. Toen ze afstudeerde met een 9 was het zonde om het een eenmalig concert te laten zijn, dus sindsdien staat er elk jaar een nieuw kinderconcert op het programma.

Dit jaar is het thema tijdreizen. Het einde van een muziekstuk is kwijt. Er zit niets anders op dan met een tijdmachine terug te gaan in de tijd en op zoek te gaan naar de componist, om het einde terug te krijgen. Maar of dat allemaal goed gaat…

Het Kinderconcert ‘Soli Brass & de tijdmachine’ vindt plaats op woensdag 20 februari om 18.30 in Theater de Bres in Leeuwarden. Kaarten kosten vijf euro (kinderen tot twaalf jaar gratis) en zijn te koop via www.solibrass.nl