Turnsters V en K oppermachtig

LEEUWARDEN - De turnsters van Vlugheid en Kracht (V en K) uit Leeuwarden hebben het afgelopen weekend meer dan uitstekend gepresteerd. In Sneek werden flink wat prijzen in de wacht gesleept en ook in Dalen was er succes.

Nadat er afgelopen twee weken al goed gepresteerd was bij de KNGU-wedstrijden was er nu de focus op andere oefenstof. 

Afgelopen zaterdag en zondag werd er volop geturnd bij Enjoy Sports te Sneek. Hier werd geturnd met 'Level Up oefenstof'.  Er worden in deze discipline twee voorrondes georganiseerd en een plaats bij de eerste zes geeft recht op deelname aan de FK op 9 en 10 maart. Beide voorrondes zijn zeer populair gezien de grote deelname (250) tussen de zes en negentien jaar. Mooi aan dit systeem is dat uiteindelijk iedereen met een medaille naar huis mag gaan, gebaseerd op het aantal punten is dit goud, zilver of brons. Daarnaast winnen de beste drie een beker. V en K bleek hierin het meest succesvol. Maar liefst 24 bekers gingen mee terug naar Leeuwarden.

Goud was er op verschillende niveaus en leeftijden voor Femke Bakker, Tess Visser, Kimberly Kloosterman, Silke Jager, Feline Zimmermann, Lieve Fraser en Melissa Mehmedova. Zilver werd gewonnen door Julia van der Weij, Renske van Dijken, Emeli Douma, Chantal van der Bij, Lyssa Smidt, Isabel van Dijk, Danique Smits, Fenna Jansen en Berber Tempel. Brons ging naar Hanna van Dalen, Joanne Wimmenhove, Denise van der Koolwijk, Jara de Jong, Milou van Dooremal, Senne Bijhold, Hannah Wijma en Lisette van Doorn.

Ook in Dalen werd er op zondag geturnd met als inzet een plaats bij de halve finales van het NK in de derde divisie. Rixt Sanne Drenten, uitkomend bij de jeugd N 4, turnde evenals de vorige wedstijd een zeer goede meerkamp. Vorige keer leverde dit nog brons op, nu werd het zilver. Rixt Sanne is hiermee geplaatst voor de halve finale.