Kleine Wielenloop langs modderpaden en over plassen

LEEUWARDEN - Sportvereniging Friesland hield afgelopen zaterdag de Kleine Wielenloop 2019. Tijdens de loop bleef het nagenoeg droog, maar het te lopen parcours was wel flink verzwaard vanwege de vele regen die tijdens de voorafgaande nacht en ochtend was gevallen.

De route door Cammingaburen en de Groene Ster ging veelal over verhard terrein, maar op enkele plaatsen was het behoorlijk nat en modderig. Grote plassen werden de ene keer middels een sprong gemeden en een andere keer banjerde men er dwars doorheen. De weersomstandigheden waren tijdens de loop best prettig, want regen viel op dat moment immers niet of nauwelijks en er stond weinig wind. Duco Zijlstra uit Lekkum had de route uitgezet en begeleidde de lopers van de 16 km naar de finish, daarbij geholpen door drie vrijwilligers die zijn taak af en toe overnamen. 

De organisatie was best tevreden met het aantal lopers. In totaal hadden 177 deelnemers zich ingeschreven. De lopers kwamen uit Friesland, Groningen, Drenthe en zelfs van over de Afsluitdijk.

Thijmen van der Loop (Groningen) passeerde bij de mannen na 58 minuten en 32 seconden als eerste de finish van de 16.1 km, gevolgd door Marten Jan Ernst (Damwâld), Remco Schraa (Hurdegaryp), Wim Douma (Leeuwarden) en Rutger Wagenaar (Mantgum). Anita Flapper (Berlikum) was de snelste (1.12.32) bij de vrouwen over 16.1 km, gevolgd door Inge van Schaick (Leeuwarden), Beanne Bakker (Drachten), Annechien van der Veen (Leeuwarden) en Corine Visser (Leeuwarden).

Pieter Prins (Stiens) won bij de mannen de 9.5 km in 36 minuten en negen seconden, gevolgd door Robin Ploegstra (Assen), Rogier Rozendaal (Leeuwarden), Jordy Idzinga (Leeuwarden) en Dennis Brandenburg (Steenwijk). Claire de Bruin (Leeuwarden) zegevierde bij de 9.5 km voor vrouwen in een tijd van 55 minuten en drie seconden, gevolgd door Nieske Biesterbosch (Joure), Tineke van.Ravensteijn (Bolsward), Annet Reitsma (Friesland) en Fennie Terpstra (Friesland).

Bert Ausma (Marum) pakte de titel bij de 7 km voor mannen door in 27 minuten en achttien seconden de eindstreep te passeren, gevolgd door Dannie van der Naald (Leeuwarden), Frank Visser (Oppenhuizen), Pieter van der Bij (Jirnsum) en Lykele de Roos (Leeuwarden). Meike Regeling (Stiens) won de 7 km bij de vrouwen in 27 minuten en 38 seconden, gevolgd door Ankie Wijnja (Drachten), Margreet Ausma (Marrum), Esmay de Jonge (Leeuwarden) en Gaby de Vos (Leeuwarden).

Kijk voor meer informatie op www.svfriesland.nl en www.uitslagen.nl