Kort politienieuws Leeuwarden

LEEUWARDEN - Een 17-jarige inwoonster uit de gemeente Heerenveen probeerde zondag om 01.05 uur een café op het Ruiterskwartier binnen te gaan op iemand anders zijn ID-kaart. De portier heeft haar overgedragen aan de politie. Voor de ID-fraude kreeg zij een proces-verbaal. Dit was eveneens het geval voor een 17-jarige inwoonster van de gemeente Ferwerderadeel.

Toegangsverbod

In een café op het Ruiterskwartier nam zondag een 21-jarige man uit de gemeente Harlingen goederen mee die achter de bar lagen. Hij heeft van de politie hiervoor een toegangsverbod voor de horecagelegenheid gekregen van een half jaar.

Openbare orde

Een 36-jarige man uit Leeuwarden is zondag om 05.30 uur aangehouden in de Grote Hoogstraat vanwege het verstoren van de openbare orde. De man was net uit een horecagelegenheid gezet en was het hier niet mee eens. Dit liet hij verbaal horen op straat.

Bedreiging

Een 21-jarige man is zondag om 05.30 uur aangehouden op het Ruiterskwartier waar hij bij een eetgelegenheid op het Ruiterskwartier de portier bedreigde. De portier deed aangifte en de bedreiger is daarop aangehouden.