Paard met heel veel moeite uit sloot gered

SUWALD - Een geschrokken paard is zondag 27 november aan het einde van de middag in Suwald in een sloot terecht gekomen. Volgens een omstander zou het dier twee maanden eerder ook al te water zijn geraakt doordat het terugdeinsde.

Het paard schrok tijdens een wandeling vermoedelijk door de harde wind en viel in een slootje langs de Aldemiede. Het dier kon niet op eigen kracht bij de steile walkant omhoog komen. Met hulp van omstanders lukte dit ook niet. De brandweer werd opgeroepen om te helpen. Nadat er een band om het lichaam van het paard was gelegd werd hij er met behulp van een landbouwvoertuig uit getakeld. Het paard is naar de stal gebracht om te drogen en op te warmen.
Volgens omstanders duurde het erg lang voordat de brandweer ter plaatse kwam. Een brandweerman meldde hierop dat er Fries is gesproken tegen de centralist van de meldkamer. De centralist zou er uit op hebben gemaakt dat het ongeval bij Veenwouden gebeurd zou zijn. Zie ook onze website www.dehuisaanhuis.nl. Foto's Anton Kappers, Kappers Media