Workshop ‘Improviseren kun je leren'

LEEUWARDEN - De Noordsterren geloven dat iedereen kan leren improviseren. Daarom is donderdagavond 8 december de eerste theaterimprovisatieworkshop in zalencentrum Priyas in Leeuwarden. Het duurt van 20.00 tot 22.15 uur.

De workshop wordt gegeven door twee ervaren Noordsterren. Alle geïnteresseerden zijn welkom, ook als iemand geen acteerervaring heeft. In de workshop beginnen de deelnemers bij de basis van improviseren en theatersport. Accepteren van spelaanbod, durven falen en positiviteit spelen hierbij een grote rol. Ga mee in de fantasie van jezelf en een ander en sta verbaasd van de mooie verhalen die daardoor ontstaan. De deelnemers leren aan de hand van verschillende oefeningen en spelvormen de basis van improvisatie.
Theatersport is in Nederland onder meer bekend geworden door televisieprogramma's als ‘De vloer op' en de Lama's (foto). Theatersport is een vorm van improvisatietheater waarbij twee teams elkaar uitdagen tot het spelen van een scène. Om te waarborgen dat deze scènes zijn geïmproviseerd worden ze gespeeld aan de hand van suggesties uit het publiek. Het publiek kan haar waardering voor de spelers of de scène laten blijken door rozen op het toneel te werpen of hun ongenoegen over de rechters te laten blijken door natte sponzen naar hen te gooien. Reserveren via info@noordsterren.nl is verplicht.