‘Groene' garage MCL uitgebreid

Leeuwarden - De uitbreiding van de parkeergarage achter ziekenhuis MCL wordt dinsdag officieel bekrachtigd.

Het MCL liet 550 extra parkeerplaatsen bij de garage aan de achterzijde van het ziekenhuis bijbouwen. De bestaande parkeerruimte voor patiënten en bezoekers van het MCL was al enige tijd aan de krappe kant. ,,De combinatie van bezoekuur en wisseling van diensten van personeel, vooral bij slecht weer, zorgde zo nu en dan voor echte topdrukte op het parkeerterrein”, aldus Martijn de Vries, de baas van de beveiliging binnen het MCL. Alle medewerkers van het MCL parkeren voortaan in de uitgebreide garage. Dat betekent dat er voor bezoekers en patiënten meer ruimte aan de voorkant gecreëerd wordt. De duurzame parkeergarage is voorzien van natuurlijke ventilatie en wordt verlicht door middel van led. Bovendien hoeft de buitenkant van het gebouw door het gebruik van duurzame materialen niet meer geschilderd te worden. Ter compensatie van alle beton en asfalt is er de afgelopen tijd flink veel groen aangeplant op het terrein van MCL en ook de komende tijd komen er nog veel bomen bij.