De Kleinste Privacyshow in Bilgaard

LEEUWARDEN - De eerste editie van de Kleinste Privacyshow wordt op woensdag 13 februari om 19.30 uur in Wijkcentrum Bilgaard (De Hooidollen 17, Leeuwarden) georganiseerd.

De Kleinste privacyshow is een programma vol gekke kwisjes, mini-colleges en zelfs een mini-bingo waarin je allerlei handige dingen leert over online veiligheid en privacy. Hoe bedenk ik het allerslimste wachtwoord? Hoe herken ik een nep e-mail? Hoe overleef ik cookies? Zomaar een paar vragen waar je tijdens De Kleinste Privacyshow een antwoord op krijgt.

Programma
Het programma duurt ongeveer anderhalf uur en wordt afgesloten met een mini-consult over privacy en internet.

Waar?
Het programma wordt gratis aangeboden in bibliotheken en in verschillende buurtcentra door heel Fryslân. De eerste editie vindt zogezegd plaats in het wijkcentrum van Bilgaard. De andere locaties zijn te vinden op www.data-detox.nl/data-detox-tour. Meer weten? Neem dan contact op via info@data-detox.nl. 

Voor wie?
Het programma is geschikt voor iedereen boven de achttien jaar die geïnteresseerd is in online-veiligheid en privacy.

Wat is de Data Detox Kit?
De Data Detox Kit is een achtstappenprogramma om je digitale persoonlijkheid op te schonen. Dit kun je via de website data-detox.nl direct zelf doen. De kit is ook in een doosje te krijgen. Alle bezoekers van de Kleinste Privacyshow krijgen een gratis Data Detox Kit mee naar huis. 

Wie organiseert het?
Dat zijn de Friese Bibliotheken. Zij vinden het belangrijk om iedereen toegang te geven tot belangrijke informatie over onderwerpen als online veiligheid en privacy. Zij bieden daarom de Data Detox Kit aan, bezoeken scholen en trekken erop uit met de Kleinste Privacyshow van Nederland.