Penning van Verdienste voor Henk Deinum

LEEUWARDEN - De onderscheiding 'Penning van Verdienste' is aan Henk Deinum overhandigd bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Leeuwarden. Deze werd donderdagmiddag namens het college van burgemeester en wethouders uitgereikt door burgemeester Ferd Crone.

Henk Deinum was bijna tien jaar verantwoordelijk voor portefeuilles als ruimtelijke ordening, gebiedsontwikkeling, volkshuisvesting, wonen, grondbedrijf en vastgoed.

Projecten waarvoor hij verantwoordelijk was, zijn onder andere de ontwikkeling van de Blokhuispoort, stadsdeel De Zuidlanden en Blitsaerd, en de realisatie van creatieve hotspot Neushoorn, de Elfstedenhal en de Water- en Energiecampus. Maar ook de aanpak van de Leeuwarder binnenstad, het stationsgebied, de Tweebaksmarkt en verschillende delen van Grou kwamen voort uit Deinum zijn beleid. De gemeenteraad stemde kort voor het vertrek van Deinum unaniem in met de ontwikkeling van een nieuw Cambuurstadion bij het WTC, een ontwikkeling waarvan hij één van de stuwende krachten was.

De Penning van Verdienste wordt toegekend aan personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op promotioneel, cultureel, wetenschappelijk, economisch en/of maatschappelijk gebied. Deinum heeft hiermee een belangrijke bijdrage geleverd aan de Leeuwarder gemeenschap en de promotie van de gemeente Leeuwarden. De onderscheiding bestaat uit een bronzen legpenning met oorkonde.