Help pake & beppe de vakantie door

LEEUWARDEN - Het Fries Landbouwmuseum biedt, net als andere jaren, tijdens de voorjaarsvakantie weer plaats aan allerlei vertier. Zo is er een poffertjesspeurtocht door het museum, zijn er kindertheatervoorstellingen en kan er aan allerlei leuke weet- en doe-activiteiten worden meegedaan.

Van 19 tot en met 22 februari staat alles weer in het teken van 'Help pake & beppe de vakantie door' met als toegevoegd thema 'lekker ite', want het poffertje staat centraal. Kinderen, pakes,  beppes, vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen en buurvrouwen zijn welkom, want ‘op vertoon van een volwassene' mogen kinderen gratis naar binnen.

Elke dag zijn er van 11.00 tot 17.00 uur activiteiten. Kinderen kunnen met hun begeleiders een speurtocht maken door het museum waarbij ze leren welke ingrediënten er nodig zijn om een poffertje te maken. Er is een speciaal ‘knutsel- en poffertjespakket’ te koop met daarin van alles rondom het poffertje. Ze kunnen een koksmuts knutselen, buttons maken en natuurlijk zelf een eigen poffertje bakken.

Theater
Op dinsdag, woensdag en donderdag is er om 14.00 uur de kindervoorstelling ‘Gertje en Kriekje op de boerderij’ te zien. In deze leuke, grappige, interactieve en muzikale voorstelling nemen boerin Karin en boerin Stephanie de kinderen mee in een verhaal dat zich afspeelt op de boerderij. De kinderen gaan op zoek naar eieren voor Kokkie. Kokkie heeft namelijk nog maar één ei en dat is echt te weinig om poffertjes van te maken voor het boerderij-restaurant. En waar blijven Gertje & Kriekje nou toch… De kinderen leren op een speelse manier wat er nog meer voor nodig is om poffertjes te maken. Ook mogen de kinderen bedenken wat ze op de poffertjes willen. Met een vrolijk poffertjeslied sluiten boerin Stephanie en boerin Karin het verhaal weer af. De voorstelling is geschikt voor kinderen tot tien jaar.

Kijk voor meer informatie op de website: landbouwmuseumfriesland.nl