SC Cambuur stelt ook tegen NEC teleur voor eigen publiek

LEEUWARDEN - SC Cambuur is er vrijdagavond weer niet in geslaagd de eerste thuiszege van 2019 te boeken. De Leeuwarders kwamen tegen NEC niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Dit jaar verspeelden de geel-blauwen in de thuisduels tegen Sparta (3-3, 13 januari) en Eagles (1-1, 28 januari) ook al de nodige punten. De manschappen van trainer René Hake blijven ondanks het puntenverlies op de elfde plaats staan.

Wedstrijdverloop

Reeds in de derde minuut was Cambuur dichtbij een treffer; Mathias Bossaerts haalde een inzet van Matthew Steenvoorden van de lijn. In de dertiende minuut noteerde ook NEC een enorme mogelijkheid; Josef Kvida kopte rakelings naast. Voorts hadden de Leeuwarders het betere van het spel, maar bleven nieuwe grote doelkansen aanvankelijk achterwege. Nog net binnen het halfuur sloegen de geel-blauwen toe; Steeenvoorden knikte binnen uit een corner van Robin Maulun: 1-0. Zeven minuten voor de pauze ontsnapten de Nijmegenaren aan de 2-0 toen Nigel Robertha - middels een boogbal - defensief geklungel van de bezoekers bijna afstrafte. 

Zonder wijzigingen werd de wedstrijd hervat.

In de 52ste minuut bleef de bal uit een corner in de doelmond van Cambuur hangen, waarna Kvida - uit de kluts - het beslissende tikje gaf: 1-1. De manschappen van trainer Hake waren het even flink kwijt na de tegentreffer en mochten bepaald niet klagen toen de bal - een afge(z)waaide voorzet van Jonathan Okita - in de 66ste minuut via de paal het veld weer invloog. Het laatste kwartier begon hoopvol voor de Leeuwarders. Kevin van Kippersluis, de topscorer viel in, zag een vlammend schot met de vuisten gekeerd door doelman Branderhorst. Korte tijd later claimde de thuisclub een penalty (na hands); Jochem Kamphuis, de arbiter van dienst, wilde er niets van weten. In extremis was Okita namens NEC bijna matchwinner, ware het niet dat doelman Mous redding bracht door de bal tegen de paal te tikken. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Jansen, Ciganiks, Maulun ('77 Bangura), Jones ('58 Van Kippersluis), Hendriks, Robertha

Karakteristieken

Uitslag: 1-1 (1-0)

Scoreverloop: 1-0 Steenvoorden ('28), 1-1 Kvida ('52)

Scheidsrechter Kamphuis gaf geel aan Druijf, Sanniez, Vd Berg (NEC). 

Aantal toeschouwers: 7010