Sjonge Jonge wint Korenfestival

STEENWIJK – Vocal group Sjonge Jonge uit Grou won zaterdagavond met heel hoge cijfers de kampioensdivisie van de zevende editie van het Korenfestival in Theater De Meenthe te Steenwijk.

Het was de eerste keer dat de Grouster vocal group meedeed aan dit festival. Aan het festival deden in de middageditie zeven koren, en ‘s avonds in de kampioensdivisie acht koren uit Groningen, Friesland en Overijssel mee.

In een bomvolle Meenthe genoten alle aanwezigen van de eerste tot de laatste noot. De professionele jury (Merel Martens, Marieke van Dijk en Marleen Spierings) was lovend over Sjonge Jonge. Er werd bij het jureren niet alleen gelet op klank, warmte, zuiverheid, maar ook op choreografie en totale uitstraling naar publiek. ,,Jullie interpretatie is heel sterk, er zit een fijne spanningsboog in jullie performance, wij horen een goede samenklank en dynamiek, de regie is heel spannend en vloeiend, jullie zingen ontroerend mooi en zijn heel geloofwaardig", aldus de jury. Dirigente Akke Bosma en regisseur Alinda Talsma werden speciaal geroemd door de jury. Ook het pianospel van Matthijs Soldaat werd zeer gewaardeerd door de jury. Het was derhalve een prachtige opsteker voor de groep uit Grou, die in 2019 al twintig jaar bestaat.