Los Hermanos Martinez & Eric Vaarzon Morelo komen naar Leeuwarden

LEEUWARDEN - De heren presenteren op 15 februari in het Concertgebouw Amsterdam hun eerste album: ‘Cádiz, canciones de ida y vuelta’. Zondag 10 februari zijn ze vanaf 15.00 uur al te beluisteren op het podium van Hothouse Redbad in De Harmonie!

Een ontmoeting in de stad Cádiz in Andalusië vormde de aanleiding voor de samenwerking tussen Vaarzon Morel en de broers Martinez. Een samenwerking waarin flamenco en jazz elkaar verrijken, geïnspireerd door gezamenlijke helden als Camarón de la Isla, Paco de Lucia, Chano Domínguez en Federico García Lorca. Spannende muzikale ontmoetingen met opwindende muziek in de unieke bezetting van sopraan/altsaxofoon, baritonsaxofoon en flamencogitaar.

Eric Vaarzon Morel
Los Hermanos Martinez y Morelo is het nieuwe trio van gitarist Eric Vaarzon Morel en saxofonisten Juan Martinez en Miguel Martinez. Eric Vaarzon Morel geldt als dé Nederlandse flamencogitarist. Hij woonde en werkte in Madrid en Sevilla, waar hij met de ‘groten’ uit de flamenco samenwerkte. Inmiddels geniet hij bekendheid op de internationale concertpodia en in de Nederlandse theaters.

Juan Martinez en Miguel Martinez
Saxofonisten, en broers, Juan Martinez (baritonsax) en Miguel Martinez (altsax) speelden over de hele wereld met onder andere het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, New Cool Collective Bigband, Martinez Move en het Metropole Orkest. Ze onderscheiden zich sinds de jaren negentig als veelzijdige en eigenzinnige topmusici die hun jazzachtergrond koppelen aan hun Spaanse ‘roots’.

Voor informatie en reserveren kunt u contact opnemen met Jazzstichting Hothouse Redbad via het nummer 058-2668119 of mailen naar reserveren@redbad.nl of een kijkje nemen op de website: www.redbad.nl