Drie finalisten De HET van 058 zijn bekend

LEEUWARDEN - Wie mag zich heel 2019 de beste ondernemer van Leeuwarden noemen? Wie gaat er met de trofee van De HET vandoor? Afgelopen vrijdag werden de drie finalisten van de Leeuwarder ondernemersprijs bekendgemaakt tijdens een lunchbijeenkomst in de Kanselarij.

Dit artikel maakt onderdeel uit van een reeks, in samenwerking met www.yourpost.frl

Drie finalisten
Wordt het Bureau Schmidt, een advies- en ingenieursbureau dat gewoon doet wat er wordt beloofd en daarmee ook in moeilijke tijden de omzet weet te vergroten? Of gaat de eerste plaats naar YFK Marketing, een jong bedrijf waar schoolverlaters door ervaren krachten worden opgeleid, zodat talent voor de regio behouden blijft? En wat te denken van Cin-ergy, waar onderzoek en innovatie op het gebied van virtual reality voorop staat? Al deze drie bedrijven dingen de komende weken mee naar De HET van 058, de ondernemersprijs van Leeuwarden. Op 20 maart wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Keuze van de jury
Hoe is de keuze voor deze drie finalisten tot stand gekomen? Gert-Jan Winkeler, voorzitter van de jury van De HET legt het uit. Winkeler is directeur bij een bank voor het midden- en kleinbedrijf en is daarmee gepokt en gemazeld wat betreft ondernemerschap in Leeuwarden en omstreken. ,,Iedere ondernemer binnen een straal van vijftien kilometer van de Oldehove kon zich aanmelden voor de ondernemersprijs. We hebben alle inzendingen beoordeeld op vier punten: maatschappelijk verantwoord ondernemen, marketing/sales, financiën/continuïteit en innovatie. En die ‘we’ is een zevenkoppige jury, bestaande uit ondernemers uit diverse sectoren zoals de horeca, ICT, event management en psychologie. We kijken verschillend naar ondernemen en daarmee vullen we elkaar goed aan.’’

Trots
De drie ondernemingen die nu strijden om de hoofdprijs zijn heel uiteenlopend van aard; is dat niet appels met peren vergelijken? Winkeler: ,,Juist die diversiteit aan ondernemers maakt De HET zo bijzonder. Grote of kleine bedrijven, doorgewinterde rotten in het vak of nieuwkomers op de markt, iedere ondernemer kan meedingen naar een podiumplaats. We kijken echt naar hun totale ondernemerschap. Dat zie je terug bij de huidige finalisten en bij de winnaars van de afgelopen jaren, zoals Boekhandel Van der Velde, de Zuivelhoeve en Mannen van Staal. We mogen er trots op zijn dat we hier zulke bedrijven hebben. Zij zorgen ervoor dat schoolverlaters in de regio blijven en hier in het noorden aan het werk kunnen. De samenwerking tussen het bedrijfsleven en het mbo en hbo is daarvoor essentieel. En een goed klimaat voor ondernemers is weer van belang voor de leefbaarheid en de toekomst van het noorden.’’

De stem van het publiek
De Huis aan Huis volgt de drie kandidaten op hun weg naar de finale. Zij volgen diverse workshops en geven een presentatie over hun bedrijf aan de Commerciële Club Leeuwarden. Verder gaat de jury bij alle deelnemers op bedrijfsbezoek om hun bedrijfsvoering verder onder de loep te nemen. Op basis van al die indrukken komt de jury tot een eindoordeel. Ook het publiek kan een stem uitbrengen via een poll op de Facebookpagina van De HET. Op de Business Contact Dagen op 20 maart volgt de ontknoping en weten we wie van de drie HET is geworden.

Meer informatie over De HET is te vinden op www.dehet.nl

Tekst: Else Rietveld