39ste editie Kleine Wielenloop

LEEUWARDEN - Sportvereniging Friesland is een heel actieve hardloopvereniging die bijna wekelijks een prestatieloop organiseert in Friesland, Groningen en Drenthe. Zondag 10 februari staat de Kleine Wielenloop weer op de kalender.

De Kleine Wielenloop is de oudste loop die al 39 jaar op de hardloopkalender staat en ieder jaar ongeveer tweehonderd deelnemers trekt. Maar dat kunnen ook zomaar vijftig meer of minder zijn. Het aantal deelnemers hangt sterk van de weersomstandigheden af. Zolang er geen ijs op de banen ligt komt men al gauw ruim over de tweehonderd.
 
Duco Zijlstra, een lid van SV Friesland en tevens een fanatiek hardloper, verzorgd al jaren de routes door Cammingaburen naar de Groene Ster. De route (geen trailrun) wordt uitgezet over verharde paden, aangegeven met bordjes, krijtkalkpijlen en lint. Onderweg staan twee verzorgingsposten met lauw water - dit is beter dan koud water - wat de lopers graag lusten als ze dorst hebben. Er is een voorfietser die ook de route aangeeft en controleert of de pijlen er nog duidelijk staan, deze lossen bij veel regen namelijk op. Het White Angels Verkeersteam zorgt voor het veilig oversteken van een paar wegen.
 
De start is zondagmorgen 11.00 uur bij de SC Leovardia (Kalverdijkje 83, Leeuwarden). De inschrijving is open vanaf half 9.30 uur in de kantine Leoveste. Voor vijf euro mag men meelopen. Er is voor de lopers een keuze uit 7, 9.5 en 16 km en voor basisschoolleerlingen is er een jeugdloop over 1.2 of 2.4 km. U hoeft zich dus niet tevoren aan te melden! 
 
Verkleden en douchen kan bij SC Leovardia en de start/finish is bij de ingang van het sportpark waar voldoende parkeerruimte is. Er is geen zondagsvoetbal meer en daarom is de SV Friesland ook van de zaterdag naar de zondag gegaan. Deelname staat open voor iedereen die er bij wil zijn en u hoeft niet lid te zijn van sportvereniging of sportbond. 
Meer informatie is te vinden op www.svfriesland.nl