Politiek ontmoet Literatuur in Tresoar

LEEUWARDEN - It Skriuwersboun grijpt op donderdag 14 februari, een maand voordat de provinciale verkiezingen plaatsvinden, de kans om een avond te organiseren met een vijftal lijsttrekkers om zo samen in gesprek te komen.

In het cultuurbeleid dat onlangs verscheen, is de literatuur behoorlijk onderbelicht gebleven. ,,Om die reden willen wij als schrijvers de politici de schoonheid van de Friese literatuur tonen en hun aansporen om die mee te nemen in het komende, nieuwe collegeprogramma. Want: zonder literatuur geen Fries!", zo laat men weten namens It Skriuwersboun.

In Tresoar zullen Klaas Kielstra (VVD), Johannes Kramer (FNP), Marijke Roskam (PvdA), Michiel Schrier (SP) en Matthijs Sikkes van den Berg (GrienLinks) discussiëren met schrijvers, uitgevers en literatuurliefhebbers. De avond wordt geleid door Willem Verf, met tussentijds poëtische voordrachten van Elske Kampen en Lida Dykstra, een pittige column van Douwe Kootstra en muziek van Truus de Vries en Rob Faltin, een duo met viool en piano.

Om 18.30 uur is de ontvangst met soep en brood en om 19.30 uur begint het programma in de Gysbert Japicxzaal in Tresoar, Leeuwarden (Boterhoek 1). De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje. Toegang is gratis, maar met het oog op de catering wel graag - voor 7 februari - opgeven via bestjoer@skriuwersboun.nl.

Meer informatie is te vinden op www.skriuwersboun.nl