Opruiming en doorstart Wereldwinkel Grou

GROU - Wereldwinkel Grou vertrekt van de Doorbraak 4, het pand waar ze negen jaar lang gevestigd is geweest. Het bleek onhaalbaar om als zelfstandige winkel door te gaan.

Op deze locatie wordt op 7, 8 en 9 februari, van donderdag tot en met zaterdag, een leegverkoop met hoge korting van 70% gehouden. Hierbij wordt samengewerkt met de Wereldwinkel in Gorredijk. Deze winkel sloot onlangs zijn deuren en brengt onverkochte voorraden naar Grou. De producent van deze artikelen heeft zijn eerlijke prijs al eerder ontvangen, daar doet deze opruiming niets aan af.

Met de opbrengsten van de verkoop van de voorraad wordt de basis gelegd voor een doorstart van Wereldwinkel Grou. Stichting Wereldwinkel Grou is zeker niet klaar met Fairtrade in Grou. In het InformatiePunt Grou (Halbertsmaplein 12) maakt men een doorstart met prachtige Fairtrade woonaccessoires. Ook de populaire Dopper en de (h)eerlijke Tony’s Chocolonely zijn daar voortaan te vinden. Hiermee houdt het niet op. Samen met de campagne Fairtrade Leeuwarden blijft de stichting de verkoop van Fairtrade in Grou stimuleren. Er is natuurlijk reeds een goede verkrijgbaarheid van levensmiddelen met het Max Havelaar keurmerk in de supermarkten. Een mooie lijst bedrijven en organisaties ontving eerder al een Fairtrade certificaat van Fairtrade Leeuwarden vanwege gebruik van Max Havelaar koffie en thee. Daarnaast werkt men aan meer Fairtrade-artikelen in de lokale winkelschappen. Zo krijgt de klant de gelegenheid bewust te kiezen en zal de producent vanuit een eerlijke prijs kunnen bouwen aan hun toekomst. Meer informatie staat op www.wereldwinkelgrou.nl