Doorloper | Dien plannen in voor Up North

LEEUWARDEN - De Popfabryk, geen fabriek voor standaardproducten, maar een productiehuis voor Friese popcultuur, roept jonge makers op plannen en ideeën in te dienen voor Up North. Dat en meer in deze Doorloper.

Up North is:
Een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen. Up North combineert hierbij expertise, netwerken, draagvlak en disciplines in een samenwerkingsverband bestaande uit de Popfabryk, Urban House Groningen, Garage TDI, Friesland Pop, POPGroningen, Kunst & Cultuur Drenthe en Keunstwurk. Gezamenlijk zetten we de schouders onder duurzame talentontwikkeling voor jonge, opkomende, talentvolle cultuurmakers in de urban- en popcultuur.

Wie dagen we uit:
De jonge noordelijke cultuurmakers die op zoek zijn naar vernieuwing en een discipline-overstijgende benadering. We hopen dat zij Up North optimaal willen benutten om zichzelf te ontwikkelen en tot een bijzondere productie te komen, door hun ideeën en plannen in te dienen.

We hebben alles met:
Urban- en popcultuur, want deze zijn discipline-overschrijdend en verbindend. Het gaat hierbij om een opzettelijke vermenging en onderlinge confrontatie van verschillende kunstvormen, zoals bijvoorbeeld muziek, dans, poëzie, spoken word, vormgeving, fotografie, film, multimedia, design, mode en theater.

Wie we ondersteunen met Up North:
Jonge makers met het realiseren van hun ideeën en ervoor zorgen dat zij deze kunnen presenteren op mooie festivals, podia en bijzondere locaties.

We werken nu aan:
Een mooie productie met de band Woe Blind Birds en een productie van Esther de Jong in het kader van Up North.

We zijn blij met:
De Noordelijke samenwerking in Up North, met de productiekernen Urban House Groningen en Garage TDI in Drenthe.

We vinden het jammer dat:
Podium Asteriks moest vertrekken uit de Blokhuispoort en nu een zwervend bestaan leid.

Leeuwarden is voor ons:
Het centrum van de Friese popcultuur.

We hopen dat we:
Als Leeuwarden de dynamiek van de Culturele Hoofdstad 2018 vast kunnen houden en dat een Friese act de Popprijs gaat winnen tijdens Eurosonic Noorderslag

Als we in een ander land moesten gaan wonen dan gingen we naar:
IJsland. Naast een geweldig landschap, komt daar geweldige muziek vandaan. Gelukkig werken op muzikaal vlak incidenteel al samen met IJsland.

Wie we voor een lintje zouden willen nomineren:
Muzikant, zanger en schrijver Meindert Talma, omdat hij op geheel eigenwijze en schijnbaar onvermoeibaar doorwerkt aan zijn bijzondere oeuvre.

We hopen door te gaan met:
Het ondersteunen van Friese talenten in de popcultuur met het realiseren van hun ideeën en plannen en zo bij te dragen aan een levendig en interessant popklimaat in Leeuwarden.

Meer informatie:
Kijk ook op Facebook.com/PopfabrykProductiehuisFryslan of op onze website: www.popfabryk.nl

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.