‘Lachen maakt het zware bespreekbaar’

LEEUWARDEN - Cabaretière Sara Kroos staat donderdag 21 maart bij Stadsschouwburg De Harmonie op de planken met de reprise van haar voorstelling ‘Zonder Verdoving’. De nieuwe Kroos gaat pijn doen, maar vooral van het lachen.

Kroos groeide op in de polder en tijdens haar middelbareschooltijd in Schoonhoven kwam ze in aanraking met theater. Sinds 2001 heeft ze al een hele lijst met theatershows op haar naam staan. Van 2004 tot 2006 was Kroos op televisie te vinden bij onder meer De Lama’s. Kroos heeft al haar hele leven last van depressies. Het is een chronische aandoening waar ze ook de rest van haar leven last van blijft houden. In 2017 heeft ze een lange depressieve episode gehad, waarvoor ze een half jaar is opgenomen in een kliniek in Limburg. Haar psychiater vertelde haar dat haar vak eigenlijk een hel is. Vragen als “Ben ik wel goed genoeg? Ben ik wel leuk genoeg?” overvallen haar tijdens een depressieve periode.

Met haar voorstelling ‘Zonder Verdoving’ stond ze in 2017 voor het eerst op de bühne. Nu is Kroos terug met een reprise van haar succesvolle programma. Het is haar meest kwetsbare show, ze zet de depressie in het daglicht. Wat ben je zonder je werk, je gezin, je middelen, het sussen en het wegstoppen? Die rauwheid wil Kroos vangen in haar voorstelling. Eerder vertelde ze: ,,Lachen is óók emotie, het maakt het zware voor mij juist bespreekbaar. ‘Zonder Verdoving’ is rauw en realistisch. Ik romantiseer niks, maar de humor overheerst. Het publiek laten schateren om de schrijnendste zaken van het leven, dat is zó mooi.”

Kaarten en meer informatie

‘Zonder Verdoving’ gaat voor pijn zorgen, maar vooral van het lachen. Topcabaret van de bovenste plank met originele liedjes van Kroos. Op donderdag 21 maart is ‘Zonder Verdoving’ te zien om 20.15 uur, in Stadsschouwburg De Harmonie. Kaarten zijn online verkrijgbaar via harmonie.nl.