Sterke verhalen over 'Sjoutsjes in Skaaf en Tivoli'

LEEUWARDEN - Ritsko van Vliet vertelt zondag 10 februari vanaf 14.30 uur in Historisch Centrum Leeuwarden over 'Sjoutsjes in Skaaf en Tivoli'.

Hij werkte tussen 1970 en 1985 fulltime als entertainer in Nederland en Duitsland. Daarna koos hij voor een loopbaan bij PTT Post en KPN Telecom, om in de weekenden nog als artiest bij te verdienen. Natuurlijk had deze ras-Liwwadder ook veel optredens in eigen stad. Samen met zijn vader en als duo met zijn creatief compaan Theo van der Geest. In Zalen Schaaf en Zalen Tivoli waren in de jaren zeventig en tachtig veel personeelsavonden. Dit waren feesten waar het publiek nog een hele avond braaf op de stoel zat en waar de begeleidingsband van de show, zoals The Happy Tuners, na afloop de dansmuziek verzorgde.

Ritsko kijkt op deze zondagmiddag terug op de bloeitijd van de schnabbelaars, samen met voormalig Tivoli-uitbater Arie van der Wal, oud assistent-bedrijfsleider Zalen Schaaf Jacob van der Meer en artiest Theo van der Geest. Wat beleefden zij destijds voor, op en achter het toneel? Met wie traden zij op? Aan de hand van beelden uit zijn plakboeken geeft hij de aanwezigen een kijkje in een artiestenwereld uit vervlogen tijden. Evenals bij zijn vorige presentatie over de dj-cultuur in Leeuwarden, zal Ritsko de aanwezigen vragen naar hun eigen ervaringen. De lezing is tevens een opmaat naar de theatervoorstelling LOFBOOT (vanaf 22 maart 2019 vijf keer in Theater de Bres), waarin Ritsko en Theo terugkijken op hun vijftigjarige artistieke vriendschap.  

Let op: gratis entree!