Eerste namen De Zilveren Bal 2019 bekend

LEEUWARDEN - De buitenlandse sprinters Nico Ihle, Laurent Dubreuil, Floris Root en Hendrik Dombek verschijnen op vrijdagavond 15 maart aan de start tijdens de vierde editie van De Zilveren Bal in de Elfstedenhal.

De kaartverkoop van ‘s werelds snelste schaatsshow gaat aanstaande vrijdag van start.
 
Laurent Dubreuil
Canadees Dubreuil reed begin dit jaar de vijfde snelste tijd ooit gereden. Hij spurtte in Calgary naar een tijd van 34,11 op de 500 meter met een opening van 9,60! Eerder schreef hij al het WK Junioren (2012) en de NK Afstanden (2015) op zijn naam. 
 
Nico Ihle
De Duitse Ihle zorgt gegarandeerd voor show en spektakel tijdens ’s werelds snelste schaatsshow. De showman kijkt ernaar uit om de bezoekers te vermaken. Hij deed al drie keer mee aan de Olympische Spelen en in 2017 werd hij derde op het EK Sprint. 
Naast Dubreuil en Ihle hebben Root (AUT) en Dombek (GER) zich ook aangemeld en hebben diverse andere sprinters uit onder meer Japan, Canada en Oostenrijk interesse getoond.
 
Vrijdagavond
Voor het eerst vindt de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizoen plaats op een vrijdagavond. De organisatie heeft besloten om het evenement naar het weekend te halen en hoopt op deze manier meer bezoekers te trekken en het evenement te laten groeien. 
 
Tickets
Tickets zijn vanaf vrijdag 1 februari verkrijgbaar voor €13,50 per stuk via www.dezilverenbal.nl en de kassa van de Elfstedenhal.