SC Cambuur zet zichzelf te kijk bij jong AZ

WIJDEWORMER - SC Cambuur heeft maandagavond de eerste nederlaag van 2019 moeten slikken. De Leeuwarders kregen op het AFAS Trainingscomplex met 2-1 klop van laagvlieger Jong AZ.

De Alkmaarders verlieten daarmee de laatste plaats. Eerder dit seizoen bewezen de geel-blauwen ook FC Dordrecht deze bedenkelijke dienst.

Wedstrijdverloop

Cambuur keek reeds binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Nino van den Beemt leed balverlies op het middenveld waarna Hoedemakers uit de counter op avontuur ging en Mihalik aan wist te spelen, die op zijn beurt ongestoord af mocht ronden: 1-0. Voorts hadden de Leeuwarders in grote mate ineffectief balbezit, maar werd er in de jacht op de gelijkmaker zogezegd amper iets gecreëerd. Op slag van rust kwam de thuisploeg tot een van de weinige aanvallen en meteen was het raak. Kenzo Goudmijn, zoon van oud-Cambuurspeler Kenneth Goudmijn, kreeg alle ruimte en wist daar wel mee om te gaan: 2-0. Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. In de 55ste minuut zat het Sam Hendriks allerminst mee toen hij de bal tegen de lat zag ketsen. Een kwartier voor tijd meenden de Leeuwarders recht te hebben op een strafschop; Luca Cantineau, de arbiter van dienst, wilde er niets van weten. Cantineau was wel consequent want een minuut later weigerde hij ook aan de andere kant van het veld de bal op de stip te leggen. Uiteindelijk besloot de fluittist in de extra tijd een handsgeval van de thuisclub wél te bestraffen. Kevin van Kippersluis faalde niet, maar de 2-1 was slechts van statistische waarde en maakte de totaal onverwachte - schandalige - nederlaag geen sprankje minder zuur. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Jansen ('72 Bangura), Van den Beemt ('41 Boerlage), Maulun, Conraad ('55 Jones), Hendriks, Van Kippersluis

Karakteristieken

Uitslag: 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Mihálik ('4), 2-0 Goudmijn ('45+1), 2-1 Van Kippersluis ('90+2/penalty

Scheidsrechter Cantineau gaf geel aan Weigelt, Duin (Jong AZ) en Steenvoorden, Jansen (SC Cambuur).
 
Tekst: Henk Albers