Moeder en dochter Van Dijk winnen WK maatschutjassen

WERGEA - Het WK Maatschutjassen werd zaterdag 26 januari voor de dertiende keer in de sfeervolle Wergeaster sportkantine gespeeld.

Ook deze editie was er sprake van een volle bak met negentig deelnemers. Onder de winnaars werden kransen, vleesprijzen, medailles en eretekens verdeeld.

De titel ging naar moeder Jitske van Dijk (70) uit Joure en dochter Tryntsje van Dijk (38) uit Nieuwehorne (foto). In de finale versloegen zij het debuterende koppel Sjoerd Idzinga en Gerry Loper uit Lippenhuizen). Voor het duo Van Dijk was het alweer de tweede keer dat ze dit toernooi wisten te winnen, want ook in 2011 werden zij wereldkampioen. De derde prijs ging naar Lourens Hengst en Thomas Bijlsma (Garijp).

De troostpoule leverde winst op voor Joop de Vries (Surhuizum) en Dries Nicolai (Augustinusga), een tweede plaats voor Jettie Wissmann en Haye de Haan (Wergea), Wesley Bouwmeester en Bernard Jelsma (Warten) werden derde. De poedelpoule werd gewonnen door Lisette Bouwmeester en Menno Bouwmeester (Warten), Andrie Andree (Tjalleberd) en Grytsje Hoekman (Oudehaske) werden tweede, Andries Overwijk (Sybrandabuorren) en Durk Mozes (Harkema) eindigden als derde.