Jazzcafé & jamsessie met Renske de Boer

LEEUWARDEN - Zangeres Renske de Boer komt op dinsdag 5 februari als speciale gast naar het jazzcafé & jamsessie van Friejam in Café De Backstage.

Hoewel Renske inmiddels in Groningen woont, liggen haar roots in Friesland. Zij studeerde zang en compositie aan de jazzafdeling van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Zij heeft zich ontwikkeld tot een uitstekende jazzzangeres die een scala aan stijlen tot in de perfectie beheerst, maar met haar lenige stem ook goed met andere repertoires uit de voeten kan. Zo is zij onder andere de leadzangeres van reggae-skaband Mr.Wallace waarvoor ze ook stukken schrijft. Verder zong ze onder andere op festivals als Eurosonic en Zwarte Cross en in grote zalen als Paradiso, Melkweg en Tivoli. En vorig jaar zong ze naar aanleiding van het bezoek op Koningsdag van de koning en zijn familie aan Groningen voor de koninklijke familie in De Oosterpoort te Groningen.

Ze maakte als kind al zelf liedjes. In haar eigen werk klinkt haar liefde voor de muziek van helden als Billie Holiday, Bill Whithers, Frank Zappa, Sly & Robbie en A Tribe Called Quest door. Daarnaast zingt ze jazzstandards; werk waar zij al improviserend ook weer een geheel eigen draai aan weet te geven. Het belooft dus een gevarieerde avond te worden tijdens deze editie van het jazzcafé & jamsessie. 

De aanvang is 20.30 uur en de toegang is gratis! Kijk voor meer informatie op www.friejam.nl