Code oranje vanwege ijzel

Regio - Zachte lucht dringt langzaam de noordoostelijke provincies binnen. In Groningen en Drenthe vriest het 2-3 graden en valt wat (mot)sneeuw. In Friesland en Overijssel ligt de temperatuur in het westen iets boven nul, maar in het oosten van beide provincies vriest het nog. De temperatuur stijgt langzaam en de sneeuw gaat over in regen.

Dat meldt Weeronline. Omdat de temperatuur van de wegen op verschillende plaatsen nog onder het vriespunt ligt stijgt de kans op ijzel. Naar verwachting krijgen ook Groningen en Drenthe de komende uren te maken met deze verraderlijke vorm van gladheid. Vanwege de grote kans op verraderlijke gladheid is in de provincies Friesland, Overijssel, Drenthe en Groningen code oranje van kracht.

Ook op sommige plaatsen in Gelderland en het oosten van Flevoland zijn de wegen nog niet boven het vriespunt gestegen en kan het plaatselijk glad zijn.

In Utrecht, Brabant en Limburg is de temperatuur flink gestegen en daarmee is de kans op gladheid zeer klein. In de westelijke provincies is de temperatuur naar ruim 2 graden gestegen en is geen waarschuwing meer van kracht.

Zie het hele artikel op Weeronline