Help Leeuwarder vrijwilligersorganisaties en Stef Verhagen aan stemmen!

LEEUWARDEN - De Leeuwarder vrijwilligersorganisaties Bezoek&Co, De Kracht van het Oplossen en het Aanloophuis Leeuwarden zijn, samen met vrijwilliger Stef Verhagen, namens de gemeente Leeuwarden genomineerd voor de landelijke Vrijwilligersprijzen.

Vrijwilligerswerk is leuk en zinvol, veel mensen doen het met enorme inzet en plezier. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Met de Meer dan handen vrijwilligersprijzen worden lokale en landelijke organisaties én bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet. De drie organisaties en Stef Verhagen zijn door inwoners van de gemeente Leeuwarden gekozen en maken daardoor kans op een landelijke prijs. Deze kunnen ze onder andere winnen door stemmen van het publiek. Via de website www.vrijwilligersprijzen.nl kan er, tot en met 10 februari, een stem uitgebracht worden.

Vrijwilliger Stef Verhagen is zes jaar geleden begonnen bij TOF Vakanties, een organisatie die vakanties verzorgd voor mensen met een verstandelijke beperking. Hij heeft inmiddels behoorlijk wat gasten blij gemaakt met mooie vakanties. ,,Kippenvel krijg ik als ik aan het telefoontje denk dat ik op een donderdagmiddag kreeg: Stef we hebben een verrassing, je bent genomineerd voor de passieprijs! Genomineerd worden voor de landelijke vrijwilligers passieprijs is met recht iets om trots op te zijn'', aldus vrijwilliger Stef Verhagen.

Wanneer er geen einde komt aan de rekeningen, aanmaningen, incassobureaus en/of deurwaarders dan komen de vrijwilligers van de Kracht van het Oplossen in beeld om deze bewoners te helpen. Vrijwilligers van Bezoek&Co, ondersteunen kwetsbare ouderen, bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden en ze mee op pad te nemen. Een veilige plek bieden, waar warmte en aandacht is voor mensen die veelal op straat leven, met psychische problemen kampen en/of weinig sociale contacten hebben. Dat is wat het Aanloophuis Leeuwarden doet.

Amaryllis Vrijwilligerswerk faciliteert de Meer dan handenprijs in de gemeente Leeuwarden. Vrijwilligerswerk Amaryllis is er voor diegene die vrijwilligerswerk zoekt en voor de organisaties of bewoners die vrijwilligers zoeken. Informatie, scholing, training en diverse activiteiten worden ook door Amaryllis georganiseerd om vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers ondersteuning te geven.