Doorloper | Sloeproeivereniging Leeuwarden

LEEUWARDEN - Deze week staat de Doorloper in het teken van Sloeproeivereniging Leeuwarden. De meest fanatieke watersporters van Leeuwarden werden recentelijk bestolen en startten om die reden een crowdfunding.

Algemene informatie:
Wij roeien onder alle omstandigheden, wind, hagel of regen houden ons niet tegen. Ook met kou blijven wij niet binnen. We passen wel erg goed op onze sloep de Mata Hari, dus met ijs in het water komen we het boothuis niet uit. Iedereen kan bij ons instappen, van jong tot oud, maar je moet wel weten dat we een gedreven club zijn, die graag mee doen in het klassement, dus stilzitten is er niet bij. Kijk ook op sloeproeiverenigingleeuwarden.nl.

Ons motto:
Niet lullen maar roeien!

We kunnen niet zonder:
Elkaar, om een team te vormen, hangen aan de riemen tijdens een pittige training, en af en toe een bui op ons kop om af te koelen.

We hebben helemaal niks met:
Mietjes of piepers, af en toe een blaar of open billen hoort er bij, dat gaat wel weer over.

Feestjes bouwen we als:
De beste! Vooral na een overwinning drinken we graag een biertje of wijntje met zijn allen en dansen we door tot in de laatste uurtjes.

Het mooiste uitje dat we hebben ondernomen:
De HT (roeitocht van Harlingen naar Terschelling) door het winnen van een wildcard, waar we maanden keihard voor hebben gewerkt. Op de dag zelf kwamen we als allereerste aan op het eiland. Dit was nog nooit eerder een damesteam gelukt. In de haven moesten verschillende roeisters daarom een traantje wegpinken. Het weekend hebben we op Terschelling doorgebracht, in afwachting op de uitslag van de race hebben we menig feest gevierd. Dit was voor ons een onvergetelijke ervaring en we hopen dan ook dat we dit nog eens mee mogen maken.

De laatste keer dat we met elkaar goed gelachen hebben, dat was:
Onlangs hebben we een fotoshoot gedaan ter promotie van de Mata Hari. Ergens in het proces is het idee ontstaan om allemaal een houthakkersbloesje aan te trekken. Het resulteerde in brede glimlachen op de foto’s en een kleurrijk eindresultaat.

En dat  we vreselijk baalden:
Afgelopen seizoen werden we vierde tijdens een zeer belangrijke wedstrijd, waardoor het tot het einde van het seizoen spannend bleef welke prijs we in de wacht zouden slepen in het algemeen klassement.

Leeuwarden is voor ons:
Onze thuishaven. De plek waar de Mata Hari ligt en waar we daarom veel kilometers op het water maken. Wij zijn dan ook vaak met de sloep op bekende plekjes zoals de Prinsentuin te vinden. We hebben inmiddels ontdekt dat Leeuwarden een prachtige plek is vanaf het water.

Als wij de bazen van Leeuwarden waren, dan:
Zouden we de inwoners van Leeuwarden motiveren sportief te worden of zijn, bijvoorbeeld door het uitoefenen van watersport, zoals sloeproeien.

Als Cambuur wint, dan:
Juichen we ze even toe vanuit de sloep.

Als we in een ander land zouden moeten wonen, dan gingen we met zijn allen naar:
Spanje! In dit land is het roeien in authentieke houten sloepen een erg grote sport, die met name op zee bij hoge golven wordt beoefend. De stuurman stuurt hier door zijn riem in het water te bewegen, in plaats van het gebruik van een roer. Spectaculair om te zien!

We zouden graag de volgende persoon voor een lintje willen nomineren:
Onze stuurman Jordy. Afgelopen jaar heeft hij met heel veel toewijding gezorgd dat we goed getraind waren en tijdens de wedstijden het onderste uit de kan haalden, wat resulteerde in een derde plek aan het einde van het seizoen. Omdat Jordy komend seizoen zelf graag meer wil gaan roeien, zijn we nu hard opzoek naar een nieuwe stuurman/vrouw die ons goed kan trainen en voorbereiden op de wedstrijden. Voel je je geroepen, neem dan contact met ons op!

Wat ons als groep bindt:
Motivatie, avontuur en liefde voor de sport. Voor een wedstrijd weet je nooit met welke elementen je te maken krijgt, wind, regen of sterke concurrenten. Met zijn allen strijden is dan het mooiste wat er is, want zonder elkaar kom je er niet. Daarnaast ervaren nieuwe roeiers de roeiwereld vaak als een warm bad.

We hopen met z'n allen door te gaan tot:
We oud en grijs zijn en uit de sloep getild moeten worden na een wedstrijd.

Crowdfunding na diefstal. Help ons!
Tot onze grote frustratie is onze net afbetaalde trailer een tijdje geleden gestolen. Een trailer is onmisbaar wanneer je wedstijden wilt roeien. Voor een kleine startende vereniging zijn dit grote kosten. We zijn een crowdfunding gestart, om onze nieuwe trailer te kunnen bekostigen. Alle kleine beetjes helpen, we zouden dit erg op prijs stellen. Via www.doneeractie.nl/trailer-voor-sloeproeivereniging-leeuwarden/-32366 kunt u ons steunen.

Wilt u individueel of als groep meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar redactie.hah@ndcmediagroep.nl of doe een belletje naar 0641954610.