Zingen voor je leven concert

SWICHUM - 'Zingen voor je leven Leeuwarden' verzorgt op zondagmiddag 3 februari een gratis toegankelijk concert in het kerkje van Swichum.

De deuren van het kerkje gaan om 14.45 open en om 15.00 uur zal voorzitter Henk Hulscher u welkom heten. De toegang is (zoals gezegd) gratis maar een gift voor de kas wordt zeer gewaardeerd. Aanleiding voor het concert is de wereldkankerdag van 4 februari. 'Zingen voor je leven Leeuwarden' is namelijk niet zomaar een koor. De zangers en zangeressen hebben zelf direct of indirect met kanker te maken gehad. Met elkaar zingen maakt vrolijk, vandaar dat dit soort koren zijn opgericht in Nederland. Het koor in Leeuwarden werd in 2009 opgericht en viert binnenkort dus het tienjarig bestaan.

Vrolijke liedjes en meezingen
De liedjes van 'Zingen voor je leven Leeuwarden' zijn heel verschillend. Soms gaat het om gouwe ouwe zoals ‘Wind of Change’ van The Scorpions of ‘Pianoman’ van Billy Joel, dan weer gaat het om vlotte Afrikaanse standaards of liedjes uit bekende musicals. Ook Hollandse hits zoals ‘Stil in mij’ van 'Van dik hout' of ‘Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij staan op het repertoire. Welke liedjes 'Zingen voor je leven Leeuwarden' op 3 februari in Swichum laat horen, is nog even een verrassing. Af en toe zal dirigente Hinke Jelsma het publiek uitnodigen om mee te zingen. Van voorgaande concerten is bekend dat het publiek dat met plezier doet. Die traditie houdt Hinke dan ook graag in ere.

Kerkje Swichum
Het kerkje van Swichum, de Nikolaestsjerke, is zowel van binnen als van buiten een van de mooiste middeleeuwse Friese kerkjes. Het torent uit boven het weidse Friese landschap. U kunt uw auto onder aan de terp waar het kerkje op staat parkeren.