Achtbaan van muziek met BAM!

LEEUWARDEN - De slagwerkers van Percossa staan binnenkort in stadsschouwburg De Harmonie. Deze mannen weten op virtuoze wijze uit bijna alles muziek te krijgen, want in alles zit ritme en daar gaat hun nieuwe voorstelling BAM! over.

Percossa werd door de lezers van de Slagwerkkrant uitgeroepen tot Beste Slagwerkgroep 2017 van de Benelux. De vier percussionisten maken niet alleen muziek en theater met traditionele instrumenten van over de hele wereld, maar halen uit werkelijk alles knetterstrakke ritmes en verrassende klanken. Geef de slagwerkers een paar tandenborstels, kinderwagens, klompen, koffieblikken, toiletrollen, badeendjes of wat dan ook en zij maken er muziek mee. Geen uitdaging is voor Percossa te groot.
Percossa hoort in de traditie van groepen als Stomp (VS), The Blue Man Group (VS) en Mayumana (oorsponkelijk Israëlisch), en binnen de landsgrenzen Slagerij van Kampen. Na grote tours in Taiwan, Duitsland, Frankrijk, de VS en Canada gaat de nieuwste show van Percossa in Nederland in première: BAM!
 
BAM! Is een achtbaan van diverse soorten muziek, met veel humor en stilzitten is onmogelijk. De interactie met het publiek is geniaal, ze weten precies hoe ze het publiek kunnen betrekken bij het maken van muziek. Het is een complete theatershow, met fantastische muziek, humor, dans, zang en zelfs een beetje acrobatiek. Onder leiding van regisseur Jos Thie, weten de mannen de volle aandacht te pakken vanaf de eerste seconde.

BAM! Van Percossa is een show vol hoogtepunten uit eerdere shows, maar ook met compleet nieuwe nummers. Ideaal om kennis te maken met Percossa en heerlijk voor de fans die zich willen laten verrassen door nieuwe acts. En dit keer voor u een speciale opdracht: neem uw eigen huis-tuin-en-keukenspullen mee naar het theater en daag de mannen van Percossa ter plekke uit, op 9 februari om 20.30 uur in stadsschouwburg De Harmonie. Voor kaarten en meer informatie kijk op www.harmonie.nl