Creatief met klei in het Princessehof

LEEUWARDEN - Altijd al met klei willen werken? Ga nu aan de slag met een van de creatieve workshops in Keramiekmuseum Princessehof.

Speciaal voor beginners organiseert het museum in Leeuwarden enkele cursussen voor volwassenen. Doe eerst inspiratie op in de verschillende tentoonstellingen en ga vervolgens zelf aan de slag. Zondag 27 januari dient het kleurrijke werk van keramist Irene Vonck (Dublin, 1952) als inspiratie. 

Met het werk van Vonck als voorbeeld wordt er een basisvorm gecreëerd door het laten vallen van een stuk klei. De ontstane vorm holt u onder toeziend oog van de cursusleider uit. Wilt u liever een glad oppervlak of grove texturen? Na afloop heeft u een prachtig pronkstuk voor in de woonkamer. De workshop vindt plaats op zondag 27 januari van 13.00 tot 15.00 uur en kost €25,- inclusief materialen.

De workshop vingerstrepen is onderdeel van een serie workshops in het Princessehof. Zondag 24 februari gaat de workshop over het werk van kunstenaar Lennart Lahuis. De deelnemers bekijken de tentoonstelling Lennart Lahuis: Land Slides en gaan vervolgens aan de slag met kleislib uit de waddenkust. In de workshop van 24 maart maken de deelnemers kennis met het werk van Satoru Hoshino en creëren hun eigen sculptuur.