Velthuizen en Wagenvoort tonen werken in Roos van Tudor

LEEUWARDEN - Pim Velthuizen (objecten) en Saskia Wagenvoort (fotografie) exposeren tot en met zaterdag 2 maart in Galerie de Roos van Tudor.

Pim Velthuizen maakt gelaagde werken van kunsthars. Daarin wil hij zijn fascinatie voor Oosterse mystiek uitdrukken. Het idee van grenzeloosheid en dat alles vol leven is, is voor hem een grote bron van inspiratie. Grenzeloosheid wordt in het Oosten soms omschreven als een cirkel waarvan het middelpunt overal is en de omtrek nergens. In elk werk probeert hij een hapje uit het grenzeloze te vangen. Daarom noemt hij zijn werken soms Enclosed infinities.Zijn kunsthars-objecten bestaan uit meerdere transparante lagen die op elkaar inwerken. Hij verwerkt daarin keramische bolletjes, mineralen, organische materialen en acrylverf. De toeschouwer kan de objecten vanuit meerdere hoeken bekijken en er nieuwe details in ontdekken.

Saskia Wagenvoort heeft een voorliefde voor rijpe vruchten, insecten en lonkende bloemen uit zeventiende- eeuwse vanitas stillevens, klassieke composities en poses. Ze verraden dat zich in het visuele brein van Saskia een encyclopedie van beelden bevindt. Haar modellen zijn verstild en brutaal tegelijk. Breekbaar en sterk. Het spel tussen fotografisch vastgelegde realiteit en nieuwe, toegevoegde elementen zorgt voor een beeld dat vragen oproept. Je ziet niet alleen de schoonheid, de stilte,... maar daaronder ook de verborgen vergankelijkheid en pijn, een bitterzoete werkelijkheid…

De galerie (adres: Eewal 47/49) is geopend op de volgende tijden: donderdag en vrijdag 13.00 – 17.00 uur; zaterdag 11.00 – 17.00 uur.