Nieuwe sportrolstoel voor rolstoelhockey-speler

LEEUWARDEN – Erwin Wierda (24 jaar) heeft de spierziekte van Duchenne. Dit is een aangeboren spierziekte die de spieren aantast en verzwakt. Sinds zijn dertiende speelt Erwin rolstoelhockey bij Stick Flyers in Beetsterzwaag. Zijn huidige sportrolstoel is meer dan tien jaar oud en is aan vervanging toe.

Om te kunnen blijven sporten is een nieuwe elektrische sportrolstoel dus onmisbaar. Deze is echter duur in aanschaf, waardoor Erwin een crowdfunding campagne is gestart. Met een bijdrage van de gemeente, het Foppe Fonds en donaties via deze crowdfunding campagne, waren er veel mensen die Erwin wilden helpen zijn droom te realiseren. Echter niet genoeg… Medipoint, aanbieder van zorg- en welzijnsproducten, heeft daarom het resterende bedrag voor haar rekening genomen en afgelopen week een nieuwe, geheel op maat gemaakte, elektrische sportrolstoel afgeleverd.

Precies zoals gehoopt
,,De rolstoel is precies zoals ik gehoopt had”, vertelt een blije Erwin. ,,Hiermee kan ik met gemak sprintjes trekken tijdens een wedstrijd."  De sportrolstoel, een Warrior Sport, beschikt namelijk over een goede ventilatie van de motor. En dat is belangrijk aangezien er tijdens een wedstrijd tientallen keren een sprint getrokken wordt van 0 naar 16 km. Daarnaast heeft de sportrolstoel een zeer goede wendbaarheid en een zichtplank onder de voeten om de bal te kunnen blijven zien.

Kosteloos onderhoud
,,Sport is prachtig, en ik weet uit persoonlijke ervaring wat sport je kan brengen. We zijn dan ook blij dat we via Medipoint hier een bijdrage aan konden leveren", aldus René Martens, CCO van Medipoint. ,,Naast het restbedrag zullen we een jaar lang de rolstoel kosteloos onderhouden en zijn eventuele kosten voor aan slijtage onderhevige onderdelen zoals banden en accu’s, voor onze rekening.” Via fabrikant Commandeur krijgt Erwin bovendien nog eens twee jaar fabrieksgarantie.    

Doneren
Donaties zijn nog steeds welkom. Met dat geld kan Erwin de servicekosten betalen wanneer deze niet meer vergoed worden. Doneren kan via de website: dreamordonate.com/dromen/elektrische-sportrolstoel.