Kort politienieuws uit Leeuwarden

Leeuwarden - Op het Stationsplein in Leeuwarden zag een politieagent rond kwart over twee een man lopen met een vrij nieuwe fiets. Deze agent kende de man als overlastpleger en van winkeldiefstal. Tevens zag hij dat het slot van de fiets was verbroken. Bij verder onderzoek bleek dat 12 december aangifte was gedaan van diefstal van deze fiets. De verdachte is aangehouden. Na onderzoek kreeg de 45-jarige Leeuwarder verdachte een dagvaarding om 26 april voor de rechter te verschijnen.

Op het Cambuurplein is zaterdag een 50-jarige Leeuwarder betrapt op een winkeldiefstal van twee blikken sardines. Ook bleek hij een mes bij zich te hebben. Hij is aangehouden.

Een werkneemster van een bedrijf verliet zaterdagavond kort de ontvangstruimte van het bedrijf waar ze werkt. Toen ze terug kwam zag ze een man in de ontvangstruimte. Tevens zag ze dat er een tablet weg was. Ze hield de man aan de praat tot een collega van haar terug was. Die heeft de deur op slot gedraaid. Toen de man in de zaak een fles drank uit zijn jas pakte viel de tablet op de grond. De politie was al gewaarschuwd. Bij de aanhouding van de 48 jarige Leeuwarder, wilde deze niet meewerken. Hij is met enige dwang naar het bureau gebracht. Gelet op de recidive is door de officier van justitie besloten om snelrecht toe te passen. De verdachte moet 4 februari voor de rechter verschijnen.

Op de Weinmakker in Wergea heeft in de nacht van zaterdag op zondag een korte woningbrand gewoed. De bewoners konen op tijd naar buiten komen. De brand is ontstaan bij de elektrische fietsenbatterij.

In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding van geluidsoverlast op Ghalinga in Grou. De veroorzaker heeft een waarschuwing. Bij de tweede melding van geluidsoverlast volgt proces-verbaal en bij de derde keer nogmaals een proces-verbaal en de inbeslagname van de apparatuur.

Op de Werkmanslust in Leeuwarden bleek zondagochtend rond kwart over negen een bejaarde bewoner op de grond te liggen. De thuiszorg kon niet binnen komen. Daarom is een raam geforceerd, waarna de persoon kon worden geholpen.

Op het station van Leeuwarden is zondagmiddag een 81-jarige vrouw in de bus aangetroffen. Ze was in de war. Politie-agenten hebben haar adres gevonden, haar thuis afgeleverd en de familie gewaarschuwd.