Michelle Davids & The Gospel Sessions in Neushoorn

LEEUWARDEN - Michelle David & The Gospel Sessions hebben op album Vol. 3 echt hun eigen geluid gevonden. Op zaterdag 26 januari vanaf 19.30 uur speelt de band in Neushoorn en brengen ze de boodschap van liefde met soul, blues, jazz en afrobeat.

Michelle David, Onno Smit en Paul Willemsen gaan, na twee albums, op Vol. 3 een stap verder dan op voorgaande albums. Waar Vol. 1 en Vol. 2 meer een zoektocht en een reis was naar hun roots, heeft het collectief op Vol. 3 haar eigen geluid gevonden. Michelle verloor in korte tijd veel dierbaren, waaronder haar allerliefste moeder. Meer dan ooit had ze behoefte aan muziek en dit hoor je op het nieuwe album. De teksten zijn persoonlijker, de muziek straalt kracht uit en liedjes slepen je door moeilijke tijden. In een mix van soul, blues, jazz en afrobeat is de show van Michelle David & The Gospel Sessions een avond vol muziek voor het hart en de ziel.

In het voorprogramma speelt Mitch Rivers. De in Haarlem wonende muzikant speelde ooit in punkbands, maar raakte steeds verder in de ban van artiesten als Otis Rush, Jonathan Wilson en Patrick Watson. Tegenwoordig schrijft hij soulvolle folk & americana liedjes, gekenmerkt door zijn vertederende stemgeluid. Zijn muziek sijpelt uit de poriën van de ziel: naakt, goudeerlijk, sexy en kwetsbaar. De blues blijft als waakzame schim hangen binnen de onberispelijke arrangementen van Rivers en zijn band.

Verder in Neushoorn

Popgeschiedenis, daar draait het om tijdens de Popquiz Live (donderdag 24 januari, 20.00 uur). Voor de muzikale ondersteuning en om de hersenen te laten kraken, is er ook deze editie een liveband aanwezig. De winnaars gaan naar huis met een stapel toegangskaarten voor een Neushoorn-concert naar keuze.

Met Uit de Hoge Hoed: Improv Comedy (donderdag 24 januari, 20.00 uur) ligt men gegarandeerd de hele avond in een deuk! Meedoen, maar ook meelachen wordt gewaardeerd. Met de improvisatiekunsten van het collectief, kan en mag alles. Let op, kan verslavend zijn.

Muzikale talenten van verschillende middelbare scholen nemen het op vrijdag 25 januari (20.00 uur) tegen elkaar op om de felbegeerde titel ‘The Sound of Friesland’. Georganiseerd door studenten van Eventmanagement aan de Hanzehogeschool, is dit een avond vol aanstormend Fries zangtalent en entertainment.

Het gaat lekker met Feral Tides. Na een druk 2018, met onder andere de finale van de Kleine Prijs van Fryslân en Freeze Festival in xl-formatie met orkest, presenteert de psychedelische rockband hun debuut-EP (vrijdag 25 januari, 20.00 uur).

A legend never dies. David Bowie reïncarneert in 3D-animatie in The Bowie Tribute 'Faces & Changes' van de Soviet Space Dogs (zaterdag 26 januari, 20.00 uur). In een reis langs zijn verschillende gezichten, zet de band een show neer die zowel muzikaal als visueel imposant is.

Tijdens Alarm! (zaterdag 26 januari, 20.00 uur) gaan we terug naar die zaterdagnacht op Lowlands, waar je in de Grolsch-tent je benen lam springt bij de hipste indieklassiekers en meezingt met de lekkerste rockhits. Neushoorn biedt je een clubavond met alle toppers uit het alternatieve indiecircuit!

Kijk voor meer informatie en de complete agenda op www.neushoorn.nl.