Asieldier van de week bij De Wissel | Dorus

LEEUWARDEN - Dierenopvang De Wissel vraagt wekelijks om uw aandacht voor asieldieren. Het gaat dit keer om Dorus, een prachtige Cocker Spaniel reu van acht jaar oud.

Dorus is een plaatje om te zien en pakt iedereen in met zijn guitige en ondeugende koppie. Hij is wegens persoonlijke omstandigheden bij ons gebracht en zoekt zo snel mogelijk een fijn thuis. Dorus is een lieve hond, aanhankelijk voor zijn baasje en gek op aandacht. Als je een band met hem hebt is hij echt een maatje en heel vriendelijk. Ook bezoek is altijd welkom, al kondigt hij die wel met luid geblaf aan! Stiekem vindt hij dat namelijk best spannend. Het fijnst is om hem even apart te zetten tot het bezoek binnen is en hem er bij te laten als iedereen zit. Dan is hij ook rustig en maakt hij met je bezoek meteen vrienden. Dorus is geen kinderen gewend en omdat hij van zichzelf al wat hyper en nerveus kan zijn, raden we hem niet aan bij kinderen. Dorus zal het best gedijen in een rustig huishouden waar wel altijd iemand thuis is.

Je maakt Dorus superblij met een heerlijke wandeling of andere buitenactiviteit. Hij vindt het heerlijk om met je mee op stap te gaan. Hij ziet en ruikt van alles buiten en is daar dan druk mee bezig. Hij kan wel trekken aan de lijn. Hij kan niet heel goed los van de lijn; doe dit alleen op veilig omheinde stukken. Hij schijnt wel redelijk goed te komen als je hem roept. Maar ziet hij een vogel dan moet die wel eerst weggejaagd worden.

Andere honden vindt Dorus soms wat spannend, vooral honden die groter zijn dan hij. Kleine honden gaat meestal wel goed. Katten vindt hij vooral leuk om achteraan te jagen. We plaatsen hem om die reden niet in een huishouden met katten. Verder is hij een vrolijke knul die vol energie door het leven gaat. Hij is speels en actief, ontzettend lief voor zijn baasjes/mensen die hem kennen, braaf en keurig wanneer er iemand bij hem in huis is, slaapt netjes in zijn bench in de gang, lekker eigenwijs zoals een cocker betaamd, vriendelijk en aanhankelijk. Een ontzettend leuk actief hondje voor de liefhebber die veel tijd voor hem heeft. Hij zou het best op zijn plek zijn bij iemand die altijd thuis is, actief met hem aan de slag wil en alleen thuis zijn rustig op kan bouwen. Dorus schijnt ontzettend blafferig te zijn wanneer hij alleen thuis gelaten wordt. Hier is verder niet een gedragstherapeut of trainer bij geweest en er is goede hoop dat hier nog wel aan gewerkt kan worden. We plaatsen Dorus daarom niet bij iemand die hem meteen al alleen moet laten, dat is redelijk kansloos. Werkt u niet meer, bent u gepensioneerd, werkt u thuis, afgekeurd of om een andere reden altijd thuis? Dan kan Dorus ook bij u goed terecht.

Mocht u interesse hebben in Dorus of een van onze andere dieren dan kunt u contact opnemen via telefoonnummer 058-2664300. We zijn dagelijks bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur (behalve op zondag) en van 14.00 tot 17.00 uur (behalve op woensdag en zondag). Meer informatie op www.dierenopvangdewissel.nl

Wilt u een schenking doen? Dan kunt u een bedrag overmaken op rekeningnummer NL51 INGB 0000 839995 t.n.v. Stichting Dierenopvang de Wissel.

De Wissel vangt zwerfdieren op uit de volgende gemeenten: Leeuwarden, Harlingen, De Waadhoeke, Vlieland en Ameland.