Tommie Christiaan in een ander licht

LEEUWARDEN Een duizendpoot, zo mogen we Tommie Christiaan best noemen. Nu richt het multitalent zich, naast zijn hoofdrol in de musical ‘On Your Feet!’, op muziek. In zijn theatershow In Een Ander Licht brengt hij zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes én nummers van artiesten die hij heilige vuur bij hem aanwakkerden. Binnenkort is hij te zien in De Harmonie!

Sinds het laatste seizoen van ‘Beste Zangers’ is heel Nederland het erover eens: Tommie Christiaan is een begenadigd zanger. Dat had hij al bewezen in zijn vele musicalrollen, maar nu deed hij het op eigen titel. Elke week liet hij zowel de kijker als zijn medekandidaten versteld staan van zijn zangkunsten. Na dat succes is het nu tijd om door te pakken en meer te doen met zijn eigen muziek. Een overtuigend voorproefje was zijn eerste single ‘Alles Wat Ik Voor Me Zag’, die afgelopen oktober uitkwam.
 
Inmiddels is Tommie begonnen aan wat de grootste zoektocht van zijn leven is, op jacht naar zijn eigen muzikale identiteit. Die muziek heeft hem altijd al getrokken, zegt hij: ,,Het is heerlijk om in een rol even iemand anders te zijn en daarin te verdrinken. Maar als ik voor mezelf zing, hoef ik niet te denken aan tegenspelers of de plek waar ik op dat moment moet staan. Dan kan ik er helemaal voor gaan. Muzikaliteit heb ik altijd bewonderd en gewaardeerd. Als kind luisterde ik naar liedjes en kon dolgelukkig worden van dat ene baslijntje. Dát wil ik nu graag delen.”
 
‘In Een Ander Licht’ schreef Tommie grotendeels alleen en gaat over degenen om je heen waar je van houdt, maar die niet zo goed van zichzelf kunnen houden. Dat al zijn liedjes tot nu toe over de liefde gaan is niet toevallig, lacht Tommie. ,,Een heerlijk thema. Ik ben een intense lover. Niet per se altijd een romanticus met elke week bloemen en diner bij kaarslicht, maar wel een gevoelig persoon met het hart op de tong.”
 
Met zijn Nederlandstalige muziek wil hij het gat vullen tussen aan de ene kant de volkszangers en aan de andere livebands. ,,Ik denk dat ik binnen de Nederlandstalige popmuziek iets kan brengen dat er nog niet is. Een combinatie van een ‘on-Nederlandse’ productie en een complete show, met zang en dans.”
 
Tommie Christiaan staat op zaterdag 2 februari om 20.30 uur met In Een Ander Licht in Stadsschouwburg De Harmonie. Voor kaarten en meer informatie kijk op www.harmonie.nl.