Sânman & Sikke met Mindert Wijnstra in dorpshuis Hijum

HIJUM - Een verrassende combinatie treedt op zaterdag 19 januari (20.00 uur) in het dorpshuis ‘de Kampioen’ te Hijum voor u op: Sânman & Sikke en verteller Mindert Wijnstra.

De vocale mannengroep Sânman & Sikke bestaat al weer bijna 25 jaar. Met zijn samenstelling en repertoirekeuze heeft de groep zich geleidelijk een unieke plaats in het Friese muziekleven weten te verwerven. Sânman & Sikke, onder leiding van Siebren Kramer, is weliswaar op lichte muziek georiënteerd, maar schuwt ook klassieke elementen niet. De diversiteit aan stijlen, van barbershop tot Beatles en van gospel tot Westcoast, zorgt ervoor dat het publiek zich geen moment hoeft te vervelen. Ook de eigen Friestalige nummers en de informele en prikkelende presentatie dragen in belangrijke mate bij aan de identiteit en uitstraling van de groep. Dus lastig in een hokje te plaatsen.

Mindert Wijnstra verstaat de vertelkunst als geen ander. Een goed verhaal vermaakt de mensen niet alleen, het verbindt ze ook, brengt mensen dichter bij elkaar. De afwisseling tussen de muziek en de prachtige volksverhalen zorgt voor een bijzondere avond.

Kaarten via telefoon 0518-431400 of dorpshuishijum@hotmail.com