Het Huis dat met je Hersenen speelt

Leeuwarden - 'Het Huis dat met je Hersenen speelt' is een van de eerste interactieve exposities ter wereld over 'e-mental Health'.

Een huis dat met je hersenen speelt, kan dat dan? Nou, grappig genoeg zul je merken dat het heel goed kan en dat het ook nog superleuk is. Je kunt het zien als een expositie, voor jong en oud, waarbij je je hersenen leert kennen. Zo is er een spel waarbij je verliefd kunt worden op degene met wie je het speelt en een hoogte-experience waarbij je zult ontdekken dat je niet van een plank durft te stappen die maar drie centimeter dik is én dat emoties veel belangrijker zijn bij het nemen van beslissingen dan je denkt. In de mini-game ga je in een race tegen de klok geboeid aanwijzingen zoeken en na al deze inspanningen mag je heerlijk relaxen en gaan zwemmen met dolfijnen.

'Het Huis dat met je Hersenen speelt' is ondergebracht in een prachtig monumentaal pand waarbinnen psychologie, serious gaming, virtual reality, augmented reality, kunst, ontwerp en architectuur samenkomen om unieke ervaringen aan te bieden die je hersenen herbedraden en zo vitaler en gezonder maken.

Gratis entree
Omdat 'Het Huis' dit jaar weer partner is van de e-Health week 2019, zijn de deuren aan de Grote Kerkstraat 31 te Leeuwarden van 22 januari tot en met 26 januari geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze week is de toegang gratis.