Zonnebloem Leeuwarden Oost houdt Week van het Bezoekwerk

Leeuwarden - Stichting de Zonnebloem bestaat op donderdag 17 januari zeventig jaar. Daarom roept de vrijwilligersorganisatie de Week van het Bezoekwerk in het leven. Die vindt in heel Nederland plaats van donderdag 17 tot en met vrijdag 25 januari.

De Zonnebloemafdeling Leeuwarden Oost doet mee aan die landelijke themaweek. In Camminghaburen en omgeving bezoeken Zonnebloemvrijwilligers jaarlijks met regelmaat tientallen mensen met een lichamelijke beperking. Tijdens de Week van het Bezoekwerk zet Leeuwarden Oost alles op alles om zoveel mogelijk mensen thuis te bezoeken.

Vriendschappen
De Zonnebloem is vooral bekend van de vele dagjes uit en aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar veruit het belangrijkste werk zijn de 1,2 miljoen bezoeken aan huis bij mensen. Veel mensen met een lichamelijke beperking zijn namelijk vaker alleen thuis dan hen lief is. Door het gebrek aan persoonlijke hulp en door medische zorg kunnen zij moeilijk de deur uit. Daarom doen duizenden Zonnebloemvrijwilligers bezoekwerk. Dat varieert van gezellig een kopje koffie drinken tot een wandeling maken. Ook komt het voor dat vrijwilligers en de persoon die zij bezoeken samen een hobby oppakken, naar de film gaan of winkelen. Er ontstonden in de voorbije zeventig jaar al vele vriendschappen.

Jubileumjaar
Het zeventigjarig jubileum viert de organisatie samen met haar 38.000 vrijwilligers en 112.000 activiteiten- en vakantiedeelnemers. Daarom start de Zonnebloem met de Week van het Bezoekwerk in januari en viert het de zeventig zorgeloze Zonnebloemdagen in het voorjaar. 

Kijk voor meer informatie op www.zonnebloem.nl/leeuwarden-oost