SC Cambuur laat Sparta door stommiteit ontsnappen

Leeuwarden - Cambuur heeft aan de hervatting van de competitie slechts een punt overgehouden. De Leeuwarders kwamen zondagmiddag, dankzij een domme fout in de slotfase van doelman Mous, niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Sparta.

De manschappen van trainer René Hake blijven ondanks het puntenverlies op de negende plaats staan.

Wedstrijdverloop

Cambuur keek al vroeg tegen een achterstand aan; Mohamed Rayhi ontsnapte in de elfde minuut aan de aandacht van de defensie en kon simpel afronden: 0-1. Kort voor en ook kort na de openingstreffer was Lars Veldwijk koppend gevaarlijk. In de twintigste minuut noteerden de Leeuwarders de eerste echte kans; Issa Kallon haalde verrassend en hard uit vanaf randje '16' waarna keeper Roy Kortsmit met de nodige moeite met de schrik vrij kwam. Het bleek een voorbode van wat komen ging want twee minuten later viel de gelijkmaker alsnog; Matthew Steenvoorden kopte de bal snoeihard binnen uit een corner: 1-1. Op het halfuur namen de geel-blauwen zelfs de leiding. Wederom viel het doelpunt uit een corner. Dit keer was het Nigel Robertha die zeer overtuigend binnenkopte: 2-1. De beide assists bij de Leeuwarder doelpunten kwamen op naam van Nino van den Beemt. Voorts waren de bezoekers regelmatig dreigend uit spelhervattingen en kwamen op slag van rust - niet geheel onterecht - op gelijke hoogte. Lars Veldwijk poortte Steenvoorden en roste de bal vervolgens onberispelijk tegen de touwen: 2-2. 

Zonder wijzigingen werd het duel hervat.

Cambuur en Sparta gingen op zoek naar meer in het tweede bedrijf. Het leverde over en weer een aantal veelbelovende aanvallen op, maar lange tijd geen echt uitgespeelde mogelijkheden. De eerste echte kans voor de Leeuwarders sinds de spelhervatting was meteen raak; Kevin Jansen luisterde zijn debuut in de 78ste minuut op met een onberispelijke treffer: 3-2. Vlak daarna kreeg Tyrone Conraad een enorme gelegenheid om de marge te verdubbelen; Kortsmit redde ternauwernood. De goalie van Sparta voorkwam ook in de 85ste minuut de 4-2 toen Kallon uit de draai hard uithaalde. Aan de overkant kwamen de Leeuwarders in de 86ste minuut goed weg nadat Rayhi middels een vrije trap de bal tegen de lat pegelde. Xavier Mous beging in de 88ste minuut een domme fout waarna Deroy Duarte zeer goedkoop de 3-3 en tevens eindstand voor zijn rekening nam. 

Opstelling Cambuur

Mous, Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Sambissa, Jansen ('81 Boerlage), Van den Beemt ('68 Ciganiks), Maulun ('30 Van Kippersluis), Kallon, Robertha, Conraad

Karakteristieken

Uitslag: 3-3 (2-2)

Scoreverloop: 0-1 Rayhi ('11), 1-1 Steenvoorden ('22), 2-1 Robertha ('31), 2-2 Veldwijk ('45), 3-2 Jansen ('78), 3-3 Deroy Duarte ('88)

Scheidsrechter Higler gaf geel aan Breinburg (Sparta). 

Aantal toeschouwers: 7654