Man vernielt 11 ruiten van café aan Gaspeldoornstraat

Leeuwarden - Een 37-jarige Leeuwarder zorgde in de nacht van zaterdag op zondag voor overlast aan de Gaspeldoornstraat in Leeuwarden. Kort na middernacht kreeg de politie melding van vernielingen bij een café.

Ter plaatse bleek de man 11 ruiten van het café vernield te hebben nadat hij er door de uitbater uitgezet was. De café-eigenaar wilde geen aangifte doen. De Leeuwarder werd daarop door de agenten naar huis gestuurd.

Onwel in café

Later die nacht werd de politie opnieuw opgeroepen, ditmaal voor een onwelwording in een café op het Ruiterskwartier in Leeuwarden. Een 21-jarige inwoonster van de gemeente Noardeast-Fryslan werd onwel en is daarop met de ambulance overgebracht naar het MCL.

Horecaverbod

Rond half vijf werd een 22-jarige inwoner van de gemeente Waadhoeke een café aan het Ruiterskwartier uitgezet vanwege een vechtpartij. Verdachte kreeg daarop een lokale horeca ontzegging voor de duur van 12 maanden.

Identiteitsfraude

Ook waren er enkele gevallen van identiteitsfraude tijdens de Leeuwarder uitgaansnacht. Afgelopen nacht werden drie minderjarigen betrapt op ID-fraude. Ze probeerden op een andermans ID-kaart horecagelegenheden binnen te komen.