Trein ramt vrachtwagen in Leeuwarden: treinverkeer ontregeld

Leeuwarden - Door een aanrijding met een vrachtwagen rijden er geen treinen tussen Hardegarijp en Leeuwarden. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Friesland Campina nabij het voormalige station Achter de Hoven.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. In de trein zaten meerdere mensen, hiervan zijn vier mensen lichtgewond geraakt. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij, maar raakte wel lichtgewond. De treinmachinist is lichtgewond geraakt, maar is vooral ook geschrokken. Niemand hoefde naar het ziekenhuis.

Prorail laat via sociale media weten dat de schade aan het spoor en de trein erg groot is. De trein is gedeeltelijk ontspoord, dus 'het zal een flinke opruimklus worden', aldus Prorail.

De vrachtwagen vervoerde geen gevaarlijke stoffen, maar melkpoeder. De omgeving van het ongeval is afgezet.

De verstoring van de treindienst duurt naar verwachting de rest van de dag. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet onderzoek naar het ongeval. Er rijden inmiddels bussen om de gestrande reizigers op hun plaats van bestemming te brengen.

 

#Leeuwarden De machinist is lichtgewond geraakt maar hoefde niet naar het ziekenhuis voor behandeling. Hij is uiteraard geschrokken. Wij zijn met hem in gesprek.

— Politie Fryslân (@polfryslan) January 11, 2019

 

 

#Leeuwarden Er werden geen gevaarlijke stoffen vervoerd in de vrachtwagen. In de vrachtwagen werd melkpoeder vervoerd. Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse. Onze afdeling Verkeersongevallen analyse doet onderzoek. Meer info is op dit moment niet bekend.

— Politie Fryslân (@polfryslan) January 11, 2019