SC Cambuur zeer waarschijnlijk met Jansen in de basis tegen Sparta

Leeuwarden - SC Cambuur speelt zondagmiddag een thuiswedstrijd tegen Sparta. In het Cambuur Stadion wordt om 14.30 uur - voor het eerst in 2019 - afgetrapt.

De vorige ontmoeting tussen beide teams op Het Kasteel (14 oktober 2018, red.) leverde een 3-0 zege voor Sparta op. De Leeuwarders (negende) staan tien punten achter op de Rotterdammers (derde). 

Niet inzetbare spelers
Jordy van Deelen (beschadigde kruisband) ontbreekt nog altijd. Mathias Schils (bovenbeen), Justin Mathieu* (ziek) en Karim Rossi (ziek) moeten eveneens verstek laten gaan.

*Mathieu is overigens in gesprek met een andere club en heeft toestemming om aldaar medisch te worden gekeurd. ,,Een eventueel nieuwe club zal een transfersom moeten betalen", zo meldde Technisch Manager Foeke Booy tijdens het persmoment van vrijdagmorgen.

Op scherp
Emmanuel Mbende (reeds viermaal op de bon geslingerd) moet bij een volgende gele kaart een duel schorsing uitzitten.

Basiself Cambuur
Trainer René Hake is van plan om zoveel mogelijk vast te houden aan de basiself van de met 1-2 gewonnen wedstrijd bij MVV vlak voor het ingaan van de winterstop. Omdat Rossi zondag ontbreekt is Robertha de meest logische keuze om hem te vervangen, daarnaast lijkt kersverse aanwinst Kevin Jansen goede kansen te hebben om in de basis te gaan starten, wie voor hem in dat geval dan het veld zal moeten ruimen is onduidelijk.

Arbitrage
Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Higler.

Tekst: Henk Albers
twitter @henkalbers1970 / instagram.com/henkalbers1970mooifut