Volop circulaire inspiratie tijdens Friese Week van de Circulaire Economie

Regio - De vierde landelijke Week van de Circulaire Economie vindt van 14 tot en met 18 januari plaats. In onze provincie organiseert Circulair Friesland, samen met duurzame en circulaire partners, verschillende activiteiten tijdens de Week van de Friese Circulaire Economie.

Circulaire koplopers in heel Nederland laten tijdens meer dan honderd evenementen zien dat circulair ondernemen noodzakelijk, maar ook enorm kansrijk is. Er wordt van alles behandeld: van menselijke uitwerpselen van bekende Friezen tot de top van de Himalaya.

Leden en geïnteresseerden komen samen om inspiratie op de doen voor en afspraken te maken over onvermijdelijk circulaire stappen in 2019. Houkje Rijpstra, algemeen directeur van Circulair Friesland: ,,We zijn met bijzondere dingen bezig in Fryslân en deze week is een prachtige kans om te laten zien hoever we al zijn richting een circulaire economie. Er gebeurt hier zó ontzettend veel.”

Circulaire Evenementen in Fryslân
Bijzonder is bijvoorbeeld Tour de Poep, in samenwerking met Wetterskip Fryslân, op 16 januari. Via menselijke uitwerpselen en waterzuivering gaan veel mineralen verloren. Dat is zonde en verre van duurzaam. Tijdens deze bijeenkomst presenteert Theo Mulder van Agro Mulder analyses van de poep en plas van regionaal bekende Nederlanders en Friezen.

Op 17 januari bruist Stadsschouwburg de Harmonie van de circulaire energie. Op het Inkoopfeest, in samenwerking met Provincie Fryslân, Gemeente Leeuwarden en Innovatiepact Friesland, staan succesvolle voorbeelden van circulair inkopen en aanbesteden uit de publieke sector in de spotlights. Tijdens het Circulair Café in samenwerking met de Freonen fan Fossylfrij Fryslân maken bezoekers een wervelende reis langs circulaire en duurzame initiatieven. Het hoogtepunt: een uitstapje naar de top van de Himalaya met bergbeklimmer Wilco van Rooijen. Bekijk het volledige programma in Friesland op www.circulairfriesland.frl/agenda

Over de Week van de Circulaire Economie
Van 14 tot en met 18 januari 2019 organiseert Nederland Circulair! voor de vierde keer de Week van de Circulaire Economie. Tijdens deze week vertellen circulaire experts over hun best and worst practices en alle do’s and don’ts. De Week van de Circulaire Economie is hét moment om te leren van de bedrijven die nu al slim ondernemen en geïnspireerd te raken tijdens de vele evenementen, verspreid door heel Nederland. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op www.deWeekvandeCirculaireEconomie.nl